GündemDünyadan HaberlerEğitim

Karesi Halk Eğitim’de “Hayat Boyu Öğrenme”

Karesi Halk Eğitim’de “Hayat Boyu Öğrenme”

Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Kurt, hayat boyu öğrenme etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere ilişkin bilgiler verdi.

Halk Eğitim Merkezinde hayat boyu öğrenmenin sürdüğüne işaret eden Müdür Kurt, “öğrenmenin yaşı yok, öğrenmek istiyorum diyen herkese Karesi Halk Eğitim’de ister hobi, ister meslek kurslar var.1 ve ayrıca 7 Haziran’da etkinliklerimiz sürecek ancak kurslarımız düzenli olarak verilmeye devam ediyorlar. Halkımızı da bekliyoruz” dedi.

Dsc04137

SERGİ DÜZENLENDİ

Karesi Halk Eğitim Merkezi Esas 10 AVM’de dün bir sergi etkinliği düzenledi, stant açtı. Serginin bugünde devam ettiğini belirten Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Kurt , “Haziran ayının ilk haftası “Hayat Boyu Öğrenme” Haftası. Bu yıl bizde bu haftada Hayat Boyu Öğrenme etkinlikleri kapsamında sergi düzenledik. Halk Eğitim Merkezimizde düzenlenen kurslara ilişkin birde standımız var. Bu standa verilen kurslarla ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Balıkesirli halkımızı da ve ayrıca sanatseverleri de buradaki etkinliklere davet ediyoruz.” dedi. 3 Haziranda başlatılan etkinlik, bugün akşama kadar sürecek.

Halk Eğitim Kurslarımıza Bekliyoruz

Karesi Halk Eğitim Merkezinde resim öğretmeni olan Yasemin Altıntaş içinde bulundukları projeli çalışmalar için çalıştıklarını ve yapılan resimlerin sergilendiğini ifade etti. Altıntaş,Balıkesirlileride bekliyoruz hem sergimize hem de Halk Eğitimde verilen kurslarımıza” dedi. Nuray Öğretmen ise moda tasarım öğretmenliğini yürüttüğünü belirterek moda ve ayrıca tasarımla ilgili bilgilerin yanında yeni ürünler üretmenin ve farklılıkları yaşamanın keyifli bir öğrenme süreci verdiğini söyledi. Kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiğini ifade eden Moda ve Tasarım Öğretmeni kumaş ve ayrıca kumaş işçiliğinin kadınların ellerinde hayat bulduğunu söyledi.

Dsc04141

Karesi Halk Eğitimin Kapısı Hep Açık

Hatime Turhan ise Çocuk Gelişimi Öğretmeni olduğunu söyleyerek kursiyerlere çocuk gelişimi üzerine bilgiler verildiğini ve ayrıca kursiyerlerin bu konuda meraklı olduklarını zaman zaman sorular sorarak öğrenmeye hevesli olduklarını ifade etti” dedi.

Karesi Halk Eğitim’de Birçok Kurs Var

Karesi Halk Eğitim Bilgisayar Öğretmeni teknolojinin ilerlediği bir dönemde bilgisayarın önemine ayrıca dikkat çekti. Kursiyerlere bilgisayar üzerine temelden eğitim verildiğini ifade eden Bilgisayar öğretmeni bugün burada proje ekibi arkadaşlarımızla birlikte Hayat Boyu Öğrenmenin içinde herşey var ve ayrıca öğrenilecekte çok şey var diyoruz. Karesi Halk Eğitim’de pek çok kurs veriliyor. İsteyen istediği kursu alma imkanına sahip.” dedi.

Dsc04146

“Şu Ana Kadar Ulusal Kalite Etiketi Alan Tek Halk Eğitimiz”

Hazır Giyim Öğretmeni Ayşegül Hanım ise okullarının proje eğitiminden sorumlu olduğunu belirterek Erasmus, e-Twinning ve BİGEP projeleri olduğunu söyledi. BİGEP Projemizi Milli Eğitimle birlikte yürütüyoruz diyen Ayşegül hanım, Halk Eğitim Merkezimiz Ulusal Kalite Etiketi ‘de aldı. Türkiye’de tek kalite etiketi alan ayrıca Halk Eğitim Merkezi olduklarını söyledi. M.Can Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu