GündemEğitim

Karesi İlçe Milli Eğitim’de Çocuk Aile ve Öğretmen İşbirliği

Karesi İlçe Milli Eğitim’de Çocuk Aile ve Öğretmen İşbirliği

 

, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları ve okula uyum konularında çalışma başlatıldı. Bu yıl ilk defa 5-9 Eylül’deki uyum sürecinde “çocuk-aile-öğretmen” iş birliğinin artırılması amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirildi.

 

305026600 1208636306587426 1455190791442562365 N

 

UYUM SÜRECİNİ DESTEKLEYİCİ KONUŞMALAR YAPILIYOR

Uyum eğitimleride başladı. Tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantıları yapıldı. Öğretmenler; bu toplantıda okul ortamı, eğitim-öğretim faaliyetleri, etkinlikler ve kazanımlar hakkında velileri bilgilendiriliyor. Bunun yanında veliler, çocukların özellikleri ve hazır bulunuş durumlarına göre gözlemlenen farklılıklarda veli kaygılarını giderici, onların okula uyum sürecini destekleyeceği faaliyetler hakkında da bilgi alıyor.

MÜDÜR GÜNNÜ HEYECANA ORTAK OLDU

Balıkesir’in Karesi ilçesinde de okula uyum haftası renkli görüntülere sahne oldu. Okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencilerinin okula başlama heyecanlarına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami GÜNNÜ de ortak oldu. Ziyaret ettiği okullarda öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velilerle de bir araya gelen MüdürGünnü, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu