GündemDünyadan HaberlerEğitim

KARESİ KUR’AN KURSU’NDAN ÇİFTE BAŞARI

Hem Hafızlık Eğitimini Tamamlayan Hem LGS de Başarı Gösteren Öğrenciler Ödüllendirildi

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Okul- Kur’an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında hafız olan ve aynı zamanda bu yıl yapılan LGS sınavında % 0.18 ve % 1’lik dilime girerek üstün başarı elde eden hafızlar Karesi Müftülüğü tarafından ödüllendirildiler.

Karesi Müftülük Binası’nda düzenlenen törene hafızlarımız Ebubekir Yılmaz, Rabia Rümeysa Yiğit ile velileri, Karesi İl Müftüsü Ramazan Topcan, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Hafızlık Hocaları İsmail Solak, Nuray Güngör, Okul Müdürleri Osman Akyar, Tarık İkbal Ayyıldız ve Müftülük büro personeli katıldı.

 

“ LGS de 483 Puan Aldı ”

 

“Hafızlarımızdan Ebubekir Yılmaz 18 Temmuz 2005 yılında Denizli’de doğdu. Küçüklüğünden bu yana Kur ‘an öğrenme ezberleme sevdası gönlünde vardı. İlkokulu bitirdikten sonra 2015 yılında Karesi Gazi İmam Hatip Ortaokulu ve aynı zamanda Karesi Yıldırım Cami ( Eski Cami) Hafızlık Kuran Kursu’na proje kapsamında adım attı. Okuldaki eğitimi ve hafızlık eğitimini birlikte başarıyla yürüttü. 2019 Eylül ayında yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’na girdi ve Hafızlık Belgesi’ni aldı. Bu yıl LGS de 483 puan alarak Türkiye genelinde % 0,18 yüzdelik dilime girerek büyük bir başarı elde etti.”

 

“ Sınavda %1 Dilime Girdi ”

 

“Rabia Rümeysa Yiğit 2004 yılında doğdu. İlkokulu Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu’nda okudu. Daha sonra Balıkesir İmam Hatip Ortaokulu’na kayıt oldu. Aynı zamanda Karesi Esma Hatun Kız Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimi tamamladı. 2019 Eylül ayında yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’na girdi ve Hafızlık Belgesini aldı. 2020 LGS sınavında da %1 lik dilime girerek başarılarını taçlandırdı.”

 

Müftü Fahri Sağlık “ Üstün başarı sağlayan öğrencilerimizi ve velilerini tebrik ediyorum ”

 

Ödül töreni açılış konuşmasında Karesi Müftüsü Fahri Sağlık “Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında okuyan hafızlarımızdan böyle başarılar bekliyorduk. Hem hafızlık hem de örgün eğitim alanında üstün başarı sağlayan öğrencilerimizi ve velilerini tebrik ediyorum. Aslında her biri birer başarı öyküsüdür. Yetişmelerine vesile olan hafızlık hocalarını, öğretmenlerini ve kurs/ okul idarecilerini gönülden kutluyorum. Bu öğrencilerimizin diğer öğrenci arkadaşlarına örnek olmalarını diliyorum.” dedi. Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan’da törende yaptığı konuşmada “ Hafızlık eğitimi zor bir süreçtir. Ama Kur’ân-ı Kerîm’in bereketi ve mucize olan yönü bu zor olan eğitimi kolaylaştırıyor. Ben bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu başarılar gösterdi ki hafızlık eğitimi akademik başarıya asla engel değildir.” dedi.Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü’de “ İlçemiz İmam-Hatip Ortaokulları hafız öğrencilerinin gösterdikleri akademik başarılar hepimizi sevindirdi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Benim de bu çorbada naçizane bir katkım olmuş ise Rabbime şükrediyorum.” dedi. Tören öğrenciler, velileri, kurs hocaları ve okul idarecilerine takdim edilen hediyelerle sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu