GündemDünyadan HaberlerEğitim

Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi Hizmete Giriyor

Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi Hizmete Giriyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi’ni hizmete alıyor. Okul bulunan kırsal mahallelerde hizmet verecek olan kütüphane ile çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecekler.

Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi, uzmanlar eşliğinde mahalleleri tek tek gezerek Karesili çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında, çeşitli etkinlikler düzenleyerek onları eğlendirmeye hazırlanıyorlar. Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi, ilkokul bulunan tüm kırsal mahallelerde en az birer hafta arayla hizmet verecek. Kütüphane kırsal mahalleler ardından merkezdeki mahallelerde de çocuklarla buluşacak. Kütüphanede öğretim üyeleri, öğretmenler, uzmanlar ve Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin görevli personelleri de görev yapacak. Çocuklara hem eğitim, hem de rehberlik hizmeti de sunacaklar

BAŞKAN ORKAN: “KİTAP OKUMA KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi ile ilçedeki kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmayı istediklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak istediklerini belirtti. Anne ve babaların, anne karnından ergenliğe kadar olan süreçte, çocuklarını doğru yetiştirmeleri ve çocuk gelişiminde kritik zamanlar konusunda bilinçli ebeveyn olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Orkan, “Projemiz ile anne ve babaların, anne karnından ergenliğe kadar olan süreçte, çocuklarını doğru yetiştirmeleri ve çocuk gelişiminde kritik zamanlar konusunda bilinçli ebeveyn olmalarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca Çocuklarımızın kaliteli zaman geçirmesi, eğlenerek öğrenmesi ve üretken bireyler olmasını hedefliyoruz. Çocukların okul etkinliklerine ebeveynlerin katkısını sağlamak, anne-baba-çocuk ilişkisini daha etkili kılarak olumlu aile iklimi oluşturmak ve her çocuğun hakkı olan oyuncaklar, kitaplar ve multimedyanın bulunduğu bir ortam ile çocuklar, ebeveynler ve çocuklarla çalışan diğer yetişkinler için materyal sağlamak diğer hedeflerimiz arasında” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu