Fahri Sağlık

KARESİ MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZANA HAZIR

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 5 Mayıs Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 6 Mayıa Pazartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.

Diyanet İşleri Başkalığımız her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu bağlamda bu yılın ramazan teması ” Ramazan ve İnfak” olarak belirlenmiştir. “Ramazan ve İnfak” birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak bu yıl oruç ayında gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize mihver olacak. “İnfak Kalpleri Birleştirir” sloganıyla müminleri maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya, yarım hurmayla da olsa korunmaya, arınmaya ve gönüllerimizi buluşturmaya davet ediyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, 2019 yılı sadaka-i fıtır miktarını asgari 23,00 lira olarak tespit etmiştir. Bu vesilesiyle maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi kimseler  buluşturulacak, imkânlar ölçüsünde ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olunacaktır.

İlgili Makaleler

Ayrıca Ramazan ayı boyunca;

  • Müftü, Müftü Yardımcıları, Vaizlerimiz, Balıkesir İlahiyat Fakültesinde görevli olan öğretim üyeleri, İlahiyat Fakültesi mezunu emekli hocalarımız, İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokulları meslek dersleri ile Ortaokul ve Liselerimizde görevli din kültürü ve ahlak öğretmenlerimiz tarafından bir program çerçevesinde öğle namazı ve yatsı namazı öncesinde Zağnos Paşa camiinden merkezi vaazlar, diğer camilerde yatsı namazlarından önce vaazlar verilecektir.
  • İl ve İlçe Müftülüklerimizde görevli vaize ve uzmanlarımız tarafından merkezi cami ve Kur’an Kurslarımızda bayanlara yönelik özel irşat programları uygulanacaktır. Ayrıca bütün Kur’an Kurslarımızda mukabele ve sohbet programları düzenlenecektir.
  • Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sabah ezanları orucun başlangıç vaktinde (imsak saatinde) okunacağı için, vatandaşlarımızın ezan başlar başlamaz yeme içmeyi bırakıp oruca başlamaları gerekmektedir. Akşam ezanı vakti girdikten sonra iftar etmelidirler.
  • Çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilerek, yaşının gereği davranışlar sergileyen, camide dikkati dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine onları camiye ısındıracak, sevdirecek ve camiden koparmayacak tarzda yumuşak, sevecen, hoşgörülü bir yaklaşım sergilenerek camilere olan ilgi ve sevgilerinin devamı ve pekiştirilmesi hedeflenecek özellikle Kadir Gecesi ve Bayram Namazlarına katılmaları    sağlanmaya çalışılacaktır.
  • Sakal-ı Şerif bulunan camilerde Ramazan ayında ziyaret günleri cami ilan panolarında cemaate önceden duyurulacaktır.
  • Minarelerdeki kandiller ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yakılacak, imsak vaktinde söndürülecektir.
  • Camilerde hanımların en uygun şartlarda ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır.
  • Her camide mutlaka mukabele okunacaktır. Mukabele programı cami ilan panolarında asılı olacaktır. Mukabelede okunan cüzün bir bölümünün ihtiva ettiği önemli mesajlar cemaate aktarılacaktır.
  • Merkez Yıldırım ve Maltepe Camilerinde teravih namazları hatimle  kılınacaktır.
  • İlçemiz genelinde Ramazan ayının son on gününde Yıldırım Camisi, Zağnos Paşa Camisi, Hasköy Camisi, Çaypınar Mahallesi Aşağı Camisi ve Paşaalanı Camileri  olmak üzere 5 camide itikâfa girilebilecektir.
  • Cami görevlileri ve Kur’ân Kursu Öğreticileri geçmişten günümüze Cami ve Kur’ân Kursu hizmetlerinde maddi/manevi desteklerini esirgemeyen ve ahirete irtihal eden hayır sahiplerinin ruhlarına ithâfen hatimler okuyacaklardır.
  • Ramazan Bayramı 4 Haziran 2019 Salı günüdür. İlimiz Merkezinde Bayram Namazı saat 06.21’de kılınacaktır.

Bu vesile ile Aziz Milletimizin, Karesi Halkımızın ve bütün din görevlilerimizin Ramazan ayını tebrik eder, bu ayın; vatanımız, milletimiz İslâm âlemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, Birlik ve Beraberliğimizin daim olmasını dilerim . Muhterem halkımızın bilgisine sunulur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu