GündemTürkiye Gündemi

Karesi Müftüsü Sağlık’tan Uyarı

Karesi Müftüsü Sağlık’tan Uyarı

Karesi İlçe Müftüsü son dönemde tırmanışta olan Covid-19 salgınına yönelik açıklamada bulunarak vatandaşları uyardı.

MÜFTÜ SAĞLIK UYARDI

Karesi İlçe Müftüsü son dönemde tırmanışta olan Covid-19 salgınına yönelik açıklamada bulunarak vatandaşları uyardı. Açıklamasında Balıkesir’deki vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Müftü Sağlık vatandaşların sağlığı için uyarılarda bulunarak şöyle kaydetti:

HERKES ÇEVRESİNİN SAĞLIĞINDAN DA SORUMLU

“Kıymetli Cemaatimiz, ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de salgın hastalık büyük bir artış gösteriyor. Hasta sayıları ciddi ölçüde yükselmiş durumda. Hastalığın önlenmesi ve yayılımının azaltılması konusunda hepimize sorumluluk düşüyor. Her bir vatandaşımız çevresindeki bütün insanların sağlığından sorumludur. Bu nedenle çevremizdeki insanların sağlığı için her birimiz Devletimizin almış olduğu tedbirlere tam olarak uymalıyız.

CAMİ İÇİ VE ÇEVRESİNDE MASKE TAKMALIYIZ

Gerek cami içinde ve çevresinde, gerekse bulunduğumuz bütün ortamlarda maske takmalı, kişilerle aramızda en az 1,5 metre mesafe bırakmalıyız. Hiçbir kalabalık ortamda bulunmamalıyız. Zorunlu olarak bulunduğumuz kalabalık ortamlardan ise en kısa sürede ayrılmalıyız. Hayatımızın her anını kontrollü hale getirmeliyiz.

SADECE ZORUNLU DURUMLARDA DIŞARI ÇIKILMALI

Mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı, sadece zorunlu durumlarda çıkmalı ve kısa sürede dönmeliyiz. Günlük hayatımızda komşu ve akraba ziyareti, il dışına çıkma ve diğer bütün irtibat ve hareketleri durdurmalıyız. Bu tedbirlere ihtiyaç duyacak kadar durum ciddi boyuta ulaşmış bulunuyor. Tedbirlere ve yapılan uyarılara dikkat edersek Allah’ın yardımıyla daha sağlıklı günlere ulaşabiliriz. Hepinizden, Devletimizin verdiği bu mücadeleye gönülden ve inanarak destek bekliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu