GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat “Su Zammı Ölüyü Bile Yıkamadan Gömdürtecek”

Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat “Su Zammı Ölüyü Bile Yıkamadan Gömdürtecek”

 

Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat  Elektirik doğalgaz zammı derken suya gelen zam tuz biber oldu dedi. Sözat yaptığı Büyükşehir Belediyesi su fiyatlarına % 40 – 60 oranında zam yaptı. Bu durum üreticide de sıkıntı yaratacaktır” dedi. Sözat üretici kesimin, ‘ölüyü bile yıkamadan gömdürecekler’ dediğini söyledi.

 

“Üretici Nefes Alamıyor”

Faturalar ödenemez durumda olduğuna işaret eden Sözat, Kırsal kesimde yapılan % 40 zam üreticide şok yarattı. Üreticinin nefes alamaz hale geldi diyen Sözat, “Üretici kilometrelerce mesafeden tamamen köy imecesi ve köy katkısı ile getirilen suda Belediyenin 1 kuruş katkısı yokken 1 günlük emeği yokken bu zam ne demek oluyor diye şikayetini dile getiriyor. Tarladan terleyip evine gelen çiftçi elini yüzünü yıkayamaz hale geldi. Üretici şikayetçi” dedi.

“Üreticinin Terini Su Siyasetçinin Terini Oy Giderir”

“Elektrik zammından televizyonlarımızı kapatıyoruz. Şimdi suyu da kapatacağız. Köy kırsal yaşantısı da kent yaşantısı gibi sıkıntılı olmaya başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık diye feveran ediyor .           Ancak son yapılan % 40 zam geri çekilirse biraz nefes alabilir. Yapılan zam hayatın tuzu biberi oldu. Artık eskisi gibi elimizi yüzümüzü bol bol yıkayarak serinlemekte bize çok görüldü. Gençler köyü terk etmekte yerden göğe kadar haklı olmuyorlar mı? Tabi ki paraya da ihtiyaç var. Fakat ölçüyü kaçırmamak lazım ”dedi. Sözat Üreticilerin “Ölülerimizi bile yıkamadan gömdürecekler böyle bir ortamı şimdiye kadar yaşamadık” diye şikâyet ettiklerini belirtti. Sözat, Üreticinin terini su giderir siyasetçinin terini de oy giderir” ifadelerini kullandı. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu