GündemEğitimÖzel Haberler

“KARESİ’DE BAŞARI BU YIL DA SÜRECEK”

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına Karesi’deki okulların hazır olduğunu söyledi. Geçen yıl yakalanan akademik başarının ve dereceye giren projeleri bu sene arttırarak sürdüreceklerini belirten Müdür Günnü, velilere de önemli mesajlar verdi.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü önderliğinde ilçede yer alan 29 özel okul 2 bin 964 öğrencisiyle, 84 devlet okulu ise 31 bin 213 öğrencisiyle 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına hazır durumda. 2 Bin 672 öğretmen ve 34 bin 177 öğrencinin bulunduğu Karesi ilçesinde başarılı çalışmaları bu sene de sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Balıkesir’den Karesi’yi çıkarırsak eğitim çöker” dedi. Her bir öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenip, eğitimleri noktasında özenli davrandıklarını söyleyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Bizim feda edecek tek bir çocuğumuz yok. Hepsi bizim için çok değerli. Her bir öğrencimizin en iyi eğitimi alması ve yeteneklerini keşfetmek için öğretmenlerimiz özveriyle çalışıyor” ifadelerini kullandı.

PATENT ALAN OKULLAR

Karesi ilçesindeki okulların akademik başarılarının yanı sıra bilimsel,sportif ve kültürel anlamdaki başarılarını da önemsediklerini söyleyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi’nin “Stevia bitkisinin karbona dönüşmesi”, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nin ise “ Radyasyondan koruyan yelek” ile “Bio Plastik (Yararlı Bakterilerin Korunması)” konusunda patent aldıklarını dile getirdi.

“ÇOCUKLARINIZI BİZE EMANET EDİN”

Öğretmenlerin, öğrencilere en iyi eğitimi vermek için seferber olduklarını söyleyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Balıkesir eğitim ve öğretim olarak 2019-2020’ye hazır durumda. Hiçbir sıkıntımız yok. Yeni okullarımız açılıyor. Bizim burada ailelerimizden en çok istediğimiz annelik ve babalık rolü neyse onları yapmaları gerekiyor. Çocuklarımızı bize emanet etsinler. Öğretmenler kendi rolünü üstlensinler. Öğretmenler, öğrencilerini kendi evlatları gibi severler. Velilerimiz de herhangi bir problem yaşadıklarından önce öğretmen sonra da idarecilerle görüşsünler. Karşılıklı iletişim ile bizim eğitim ve öğretim alanında çözemeyeceğimiz sorunumuz yok. Çocuklarınız bize emanettir. Biz bu emaneti en iyi şekilde koruyup kollamak zorundayız. Yeter ki velilerimize, idarecilerimize ve bize güvensinler. Yapılan her türlü eleştiriye de açık olduğumuzu bilmelerini isteriz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM BİZİM MİLLİ DAVAMIZ”

Eğitim projelerinden bahseden Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Eğitim ve öğretim bizim milli davamız. Ne problem görüyorsak çözeceğimiz tek olgu eğitim. İnsanlığın temeline baktığımızda da sorunların eğitim ile çözüleceğini bilmeliyiz. Biz Karesi’ye baktığımızda Balıkesir’in motoru olarak görüyoruz. Çok iyi okullarımız ve çok iyi öğretmen kadrolarımız var. Fiziki olarak eksiğimiz yok. Planlamalarımızı, hazırlıklarımızı yaptık. Gerek Büyükşehir gerekse Karesi Belediyelerimizin de desteği var. Bunun yanı sıra uluslararası platformda 4 tane projemiz kabul oldu. Bizi sunum yapmak için çağırdılar. Valiliğimizin, Bakanlığımızın ve Kaymakamlığımızın oluşturduğu projelerimiz var. TÜBİTAK’ta dünya üçüncülüğümüz var” şeklinde konuştu.

“BALIKESİR’DE MÜKEMMEL BİR UYUM VAR”

Sportif ve kültürel faaliyetlerin akademik başarıyı da etkilediğini söyleyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü,“Eğitim olarak bizim önümüzde hiçbir engel yok. Motivasyon, destek ve moral ile bütünleşerek başarıyı yakalıyoruz. Bunu üniversite sınavlarındaki başarı oranlarında da görüyoruz. En önemli liseler bizde. Başarıyı sadece akademik olarak da düşünmüyoruz. Spor, sanat ve kültürel alanda da başarı çok önemli. Bakanlığımızın 2023 vizyonu çerçevesinde Balıkesir’de mükemmel bir uyum var. Sportif alanda, kültürel alanda ve akademik alanda iyiyiz” dedi.

“ÇOCUK OKULA SEVEREK GELMELİ”

Çocukların okulunu sevmesi gerektiğini belirten Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Eğitimin ana gündemi çocuğa okulu sevdirmek olmalı. Çocuk okulunu severse, okula severek gelip giderse başarıyı da yakalar. Sanatsal ve sportif faaliyetler de çocuğa okula sevdiriyor. Bu nedenle bizim amacımız öncelikle çocuklara okulu sevdirmek” dedi.

“BENGİ PROJESİ BÜYÜK MOTİVASYON SAĞLADI”

Bengi Projesiyle ilgili konuşan Müdür Günnü, “Eğitim adına bir şeyler yapmak lazım. Sayın Valimizin her hafta iki okula gitmesi, Sayın Kaymakamımızın her hafta iki okula gitmesi ve Balıkesir’deki tüm yetkililerin okul ziyaretleri yapması müthiş bir heyecan yaşattı. Öğrencilerin, öğretmenlerin motivasyonu arttı. Bu yerel yönetimlerin eğitime verdikleri önemi de ortaya koydu. Farklı bir ses getirmek lazımdı. Bengi Projesi ile okullarımıza heyecan geldi. Bu projenin faydalarını mutlaka ilerleyen zamanlarda göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÇOK OKUYAN ÖĞRENCİ BAŞARILI OLUR”

Kitap okuyan öğrencilerin başarılarında önemli bir artış olduğunu vurgulayan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Ben çok okuyup da başarısız olan öğrenciye rastlamadım” dedi. Kitap okuyan öğrencilerin, dersleri de daha iyi yorumlayabildiğini belirten Müdür Günnü, okullarda okuma alışkanlığını arttıracak faaliyetleri ayrıca çok önemsediklerini dile getirdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu