GündemDünyadan Haberler

KARESİ’DE GÖNÜL İŞİ SAMİMİYET VE TEVAZU İLE

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan bugünlerde Karesi’nin mahallelerinde tarihin gün yüzüne çıkması adına tarihi mekânlara yaptırdığı bakımla ve Karesi’deki ekibinin özeni ile dikkat çekiyor. Hisariçi Mahallesinde bulunan ve tarihte önemli bir yer tutan Ali Şuuri’nin izleri hala görülüyor. Karesi’de ki pekçok yatır ve benzeri alanlarda ise itinalı bir temizlik yürütülüyor. Restorasyonu yapılan tarihi binaların yapımı ise hala sürüyor.

Karesi̇ 6

Peki, bu kadar mı? Ne olmuş zaten belediyenin görevi diyebiliriz ancak; bu fotoğraftaki izler, aynı zamanda Karesi de görülen ve Karesi de yaşayan vatandaşlardan, esnaftan ve muhtarlardan dinlediklerimizi adeta doğruluyor. Belediye görevini yürütürken Başkan asıl önemli görevi ihmal etmiyor. Niye mi? Örneğin bir çocuk kalbinden girip sohbeti eksik etmiyor, yada vatandaşların isteklerine ve hoşsohbetlerine her hafta mahallelerde tanık oluyor ve katılıyor.

KARESİ’DE SOHBET’DE VAR HİZMET’TE

Karesi Belediyesi geçtiğimiz aylarda da Karesi Bey Türbesi’nde bakım çalışmaları gerçekleştirmişti. Türbenin yeni hali özellikle çevre esnafı ve mahalle muhtarlarınca beğeni toplarken vatandaşlarda tarihe, dini değerlere ve geçmişte Balıkesir’de yaşayanlara böyle sahip çıkmak önemli dedi. Hisariçi Mahallesi Muhtarı Sabit Urguş Dinçer Orkan Balıkesir’in bir evladı gelip esnafları dolaşır buralara da gelir” dedi. Mahalleli İbrahim Gözüpek ise; “ mahallede yaşamak bizim için güzel. Belki basit görünebilir ancak hizmetten memnunuz. Çöpümüzün alınmadığı günleri yaşadım ben. Her hafta gelirler süpürürler temizlerler daha özenli oldu mahalle. Ancak zabıtalar biraz rahat davranıyor gözlemim bu” dedi.

Bd48735A F6C4 4F38 Bf70 03B051E0Da01

“TARİHİ MİRASLAR ÖNEMLİDİR”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın tarihi yerlere dair geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda Karesi Belediyesi’nin ecdadın bıraktığı tarihi değerlere sahip çıktığı yinelenmişti. Orkan konuyla ilgili olarak, “Karesinin değerleri hepimizin değerleridir. Türkiye, farklı kültürlerle zenginleşerek gelişmiş, insanlık tarihine damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısı. Ecdadımız, mimariden musikiye, görsel sanatlardan edebiyata kadar kültürün her alanında çok önemli eserler ortaya koymuş. Karesi de bu tarihi değerlerden fazlasıyla nasibini almış. Ecdadımızın bizlere bıraktığı tarihi miraslarımıza elimizden geldiği sürece sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çünkü bunlar bizi biz yapan değerlerdir. Kültürün her alanında birikimimize sahip çıkacak, değerlerimizi yaşatacak çalışmaları ön plana çıkarmaya ve desteklemeye çalışıyoruz ”demişti.Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu