Gündemİlçe Haberleri

Karesi’de Park Ve Yeşil Alan Miktarı Artıyor

Karesi’de Park Ve Yeşil Alan Miktarı Artıyor

Karesi Belediyesi, halkın daha kaliteli zaman geçirebileceği çok sayıda modern yeni nesil oyun grupları ile donatılmış parkları şehre kazandırdı.

İlçe Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Vatandaşlarımızın, özellikle de çocuklarımızın sağlıklı vakit geçirebilecekleri alanları çoğaltıyoruz” dedi.

673 BİN METREKARE ALANDA BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Karesi Belediyesi son iki yılda yeni park ve yeşil alanları ilçeye kazandırırken mevcut park ve yeşil alanlarında bakımlarını yapıyor. Karesi’de park, yeşil alan, ağaçlandırma alanları ve mesire yerleriyle merkezde 387 bin 742 metrekare, kırsalda ise 285 bin 189 bin metrekarelik 320 alanda bakım çalışmaları devam ediyor. Karesi’de toplam 673 bin metrakere düzenli olarak bakımı yapılan yeşil alan var.  Karesi Belediyesi son olarak ise Adnan Mendres’te 1, Maltepe Mahallesi’nde ise 2 parkı daha ilçeye kazandırdı. Ayrıca Maltepe Mahallesi’nde parklarda çim ekim çalışmaları ise kısa sürede başlayacak.

BAŞKAN ORKAN: “ÇOCUKLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”

Karesi Belediyesi’nde yeşil alan miktarını kişi başı 25 metrekareye çıkarma hedefleri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dinçer Orkan, özellikle çocukları önemsediklerini belirtti. Pandemi sürecinde vatandaşların nefes alabilecekleri yeşil alanların önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Orkan,  “Belediye olarak mahallelerimize yeni nesil modern oyun parkları kazandırıyoruz. Parkların çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayan, güven içerisinde ve ayrıca sağlıklı bir şekilde vakit geçirebilecekleri alanlar olmasını önemsiyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu