"Karesi'de Riskli Yapı Tespiti Başladı"

"Deprem Tehlikesine Karşı Karesi’de Riskli Yapı Tespit Çalışmaları Başladı"

"Karesi'de Riskli Yapı Tespiti Başladı"

“Karesi’de Riskli Yapı Tespiti Başladı”

Karesi Belediyesi, deprem riski altındaki ilçede, riskli yapıların tespit çalışmalarına başlandığını duyurdu.

KOMİSYONUN AMACI NE?

Karesi Belediye Başkanı Av. Mesut Akbıyık tarafından yapılan açıklamada, riskli yapıların tespiti için bir komisyon oluşturulduğu belirtiliyor. Deprem riskinin yüksek olduğu Karesi ilçesinde, risk altındaki yapıların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması adına başvuru yapan vatandaşlara kolaylık sağlanacağı ifade ediliyor.

TESPİT HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Belediyenin hazırladığı açıklama metninde özellikle riskli yapıların tespitinin ne kadar hayati olduğuna vurgu yapılıyor. Vatandaşların güvenliği için atılan bu adım, deprem tehlikesine karşı alınan önemli bir önlem olarak öne çıkıyor.

Vatandaşlara yapılan çağrıda, riskli yapı tespitine yönelik başvuruların kolaylıkla alınacağı ve bu süreçte komisyonun etkin bir şekilde çalışarak gerekli düzenlemeleri yapacağı kaydedildi. Karesi Belediyesi’nin bu girişimi, hem vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak hem de potansiyel riskleri en aza indirmek için bir fırsat sunuyor.

Deprem riski taşıyan yapılarda yaşanan güvenlik kaygılarını gidermek amacıyla başlatılan bu kampanya, bölge halkı için büyük önem taşıyor.

Haber: bülten

Karesi deprem Risk "Karesi'de Riskli Yapı Tespiti Başladı"