Kamil AKYÜREK

KARESİ’DE ŞAKA GİBİ İNCE İŞLER

 

Ak Parti Karesi İlçe Kongresi ile ilgili olarak 4 Ocak 2018’de “UĞUR’UN GÖZÜ ARKADA KALMIŞ” adlı bir yazıyı kaleme almıştım. Bu yazıya ilginç yorumlar ve geri dönüşler oldu. Bu geri dönüşlerden en ilginç olanı Akın Emiroğlu’nun 14 Kasım 2017 tarihinde, üstelik Noter kanalı ile Ak Parti’de ki üyeliği, mahalle başkanlığı görevi ve Karesi Belediyesi yedek belediye meclisi üyeliğinden istifa talebinde bulunmuş olması.

Doğrusu buna önce inanasım gelmedi. Yok, artık bu kadar da olmaz herhalde dedim kendime. Dedim ama iddia hafife alınacak bir iddia olmadığı için doğal olarak araştırdım. Sonuç şoke ediciydi. Evet, Emiroğlu gerçekten de 14 Kasım 2017 tarihinde Balıkesir 1. Noterliğinden istifa beyanında bulunan bir talepte bulunmuş. Kendisine teyit ettiremedim ama bu istifa talebi ile ilgili iddialarda en az bu istifa talebi kadar ilginç.

Zira İddia o ki, Emiroğlu’nun bu istifasının nedeni A. Edip Uğur’un istifasına duyduğu üzüntüymüş. Sonuçta bu basit bir iddia olarak kalabilirdi belki. Hatta Emiroğlu teyit ya da yalanlama da bulunmadığı sürece pek gündeme de gelmez ve öylece kalabilirdi. Ama Emiroğlu’nun adaylığı ile ilgili hazırladığı listeye şöyle bir baktığınızda ve elbette kongre günü yaşananları dikkate aldığınızda zannımca bu iddianın doğruluğuna inanmamak neredeyse imkânsız görünüyor.

İşin bir de komik tarafı da var. Emiroğlu’nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımlara bakacak olursanız, Emiroğlu’nun “bu zaman kadar reisin izinden ve yolundan ayrılmayan” cümlesini sıkça kullandığını görürsünüz. İyi güzel de, (Uğur’un istifasına duyduğu öfkeden mi, üzüntüden mi yoksa gerçekten işlerinin yoğunluğundan mı?) Emirin-oğlu 14 Kasım’da ki İstifa dilekçen de bu kadar göz önünde iken sormazlar mı adama

İzinden ve yolundan ayrılmadığın bu reis YEREL REİS mi yoksa GENEL REİS Mİ?

Karesi İlçe adaylığın esnasında YEREL reisin mi yoksa GENEL REİSİN Mİ yolundaydın?

Eh, en azından Genel Reis’in Yani Aynı zaman da Ak Parti Genel Başkanlığı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında ki Genel Merkez’in Karesi İlçe başkanlığı adayının Kim olduğunu biliyoruz değil mi?

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu