Gündemİlçe Haberleri

KARESİ’DE SEVDİKLERİNİZ KAYBOLMAYACAK!

Karesi’de, “Nerede Olursan Ol Yanındayım” Projesi Uygulamaya Geçiyor

Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesi, ilçede yaşayan alzheimer, demans hastaları, zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin karşılaştığı kaybolma vakalarının önlenmesi için ‘Nerede Olursan Ol Yanındayım’ projesini başlattı. Proje kapsamında 100 vatandaşa kaybolmalarını önlemek amacıyla GPS saati takılacak.

Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Balıkesir Sakatlar Derneği ve Balıkesir Alzheimer Hastalarını Destekleme Derneği’nin çözüm ortaklığında, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ‘Nerede Olursan Ol Yanındayım’ projesinin protokolünü imzaladı. Alzheimer, demans hastaları, zihinsel engelli çocuk ve yetişkinleri kapsayan projede GPS Takip Saati sistemi kullanılacak. Bu sistem sayesinde aileler saati takan hastalarını anbean takip edebilecek. Saati takan hastalar, üzerinde bulunan düğmeye basarak acil yardım çağrısında bulunabilecek.

100 VATANDAŞTA UYGULANACAK
Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesi’nin uyumlu çalışması sonucunda yeni bir projeye daha imza attıklarını açıklayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bu projeyi Karesi’de yaşayan ve aciliyet gerektiren ilk 100 vatandaşımız ile başlatıyoruz. Hastalarımız ve özel çocuklarımızın kollarına GPS takip saatleri takacağız, bu saatleri de takip edebilmeleri için aile yakınlarının telefonlarına yazılım yükleyeceğiz. Proje sayesinde alzheimer, demans rahatsızlıkları olan hastalarımızın evini unutma ve geldiği yolu bulamama sonucunda kaybolmalarını önleyeceğiz. Zihinsel engelli çocuklarda ve yetişkinlerde de benzer vakaların görülmesi üzerine projeyi biraz daha genişleterek insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak istedik” dedi. Başkan Yılmaz, ‘Nerede Olursan Ol Yanındayım’ projesinin verimli olması sonucunda ihtiyaca göre GPS takip saat sayısının arttırılabileceğini söyledi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ”
Kaybolma gibi acı haberlere son verebilmek adına proje oluşturulduğunu belirten Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, “Karşılaştığımız kötü örneklerin önüne geçebilmek için ortaya bu projemizi çıkardık. Karesi İlçesi’nde yaşayan alzheimer, demans rahatsızlığı görülen yaşlıların ve zihinsel engelli çocuklarımızın aileleri tarafından bilgisayarlar veya akıllı telefonlar yoluyla kolayca takip edilebilirliğini arttıracağız. Hem de bu tür vakalarda ilgili birimlerimizin ve sağlık kuruluşlarının anında harekete geçme ve gereklilik halinde intikalini sağlayabilmesini amaçlıyoruz. Pilot uygulamanın yerelde tamamlanarak ulusal ölçekte örnek teşkil etmesi istiyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu