Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi’de Trafik Sorun

Karesi Mahallesi muhtarı Cengiz Sandıkçı Mahallesi ile ilgili çalışmaları anlattı. Muhtar Sandıkçı, Mahallesi’nin en temel sorunun trafik olduğunu söyledi. Ayrıca, gün içinde işe geliş gidiş yapanların ara sokaklara araçlarını park etmelerinin sorun olduğunu ifade etti.

 

 

Karesi’de Trafik Sorun… Muhtarlık Binası Küçük

Cengiz Sandıkçı, “Vatandaşımız maalesef bazı konuları düşünemiyor. Allah korusun birinin hastası olsa veya mahalle de bir yerde yangın çıksa oraya itfaiye nasıl girer hiç akıllarına getirmiyorlar” dedi.  Paşa Camii’nde ki yapılanma ve Paşa Camii etrafında yapılan tarihi binaların restorasyon çalışmaları nedeniyle eski muhtarlık binasının yıkıldığını da söyleyen Karesi Mahallesi Muhtarı Cengiz Sandıkçı, “24 seneden beri evimin altında ki 3 m2’lik alanda mahallemde oturan vatandaşlarıma hizmet ediyorum.” dedi.

“Taleplerimiz Oldu Ama Anıtlar Kurulu’ndan Onay Alamadık”

Karesi Mahallesi Muhtarı Cengiz Sandıkçı, mahalle ile ilgili taleplerinin gerekli kurumlara iletildiği ancak Anıtlar Kurulu’ndan onay çıkmadığını belirtti. Sandıkçı, “Birlik Vakfı’nın olduğu yerde bir çocuk bahçemiz vardı. Düşüncemizde o çocuk bahçesinin olduğu alana muhtarlık binası yapmak vardı. Fakat o parkın olduğu alan Birlik Vakfı’na ait. Beraberinde, o bölge koruma altında olduğu için Anıtlar Kurulu’ndan izin almamız gerekiyordu. 6-7 ay süren yazışmalar sonucunda ret kararı çıktı. Ret kararı çıkmasının sebebi ise Büyükşehir tarafından imar planında değişikliğe gidilmesi gerekiyormuş. Eğer çocuk bahçesi 1000 m2’lik bir alanda olmuş olsaydı onay çıkardı. Fakat çocuk bahçesinin alanı 640 m2 olduğu için bu iş olmadı” ifadelerine yer verdi.

“Muhtarlık Binasını Büyütme Kararı Aldık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye’si ile görüşmeler gerçekleşti. Cengiz Sandıkçı, yapılan görüşmeler sonucunda şu an ki hizmet verdiği muhtarlık binasını büyütme kararını aldı. Beraberinde, Cengiz Sandıkçı bu konu hakkındaki ifadeleri şöyle oldu, “Bazı fedakarlıklarda bulunarak muhtarlık binasını büyüteceğiz. Çünkü vatandaş içinde zor oluyor. Özellikle ailesi ile gelen birisi içeriye giremiyor. Ayrıca, hep dışarıda oturmak zorunda kalıyor. Kış gününde özellikle vatandaşlar için bu durum daha da kötü oluyor.” dedi.

“Yeşil alan olarak kullanılacak yer yok”

Sandıkçı, “Mahallemiz zaten yüz ölçüm açısından küçük bir mahalle. Mahallemiz Paşa Camii ve önemli tarihi yapıların etrafında kurulduğu için yeni bir parkta şuan yaptırmak kolay değil. 2002 yıllarında ben Ziya Tan’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığı yaptığı dönem de bir boş arsayı Belediye’ye aldırtıp orayı çocuk bahçesi yapmıştım. Ben 1999 senesinde muhtar seçilirken o zaman Belediye Başkanımız Ziya Tan’dan rica etmiştik ve o da aldırdığımız boş arsaya çocuk bahçesini kazandırmıştı. Onun dışında Paşa Cami etrafı zaten halka açıldı orada ki çay bahçelerinde vatandaş zamanını değerlendiriyor. Ama Paşa Cami’nin 2.etap çalışmaları kapsamında yapılan yeni binalar yerine orada da 2 veya 3 tane çocuk parkı olsaydı orası daha güzel bir görünüm kazanacaktı” dedi.

Haber:  Güler Yaşar

..Karesi’de Trafik Sorun…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu