Karesi'deki Engelli Kadın Çöken Evde Yaşıyor!

Karesi ilçesinde, 67 yaşındaki Neriman Özenç, yıkılmak üzere olan evinde hayatını zor şartlar altında sürdürüyor.

Karesi'deki Engelli Kadın Çöken Evde Yaşıyor!

Karesi’deki Engelli Kadın Çöken Evde Yaşıyor!

Balıkesir’in Karesi ilçesinde, derme çatma bir evde tek başına yaşam mücadelesi veren 67 yaşındaki Neriman Özenç, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Kırmızılar kırsal mahallesinde yaşayan Neriman Özenç, yıkılmak üzere olan tek göz odalı evinde hayatını zor şartlar altında sürdürüyor. İHA muhabiri Hakan Küçükaman’dan alınan bilgiye göre konuşma ve duyma güçlüğü çeken Özenç, yıllardır bakım görmeyen evinin çatısının akması ve duvarlarının çökme tehlikesi nedeniyle büyük bir tehlikeyle karşı karşıya.

Karesi’Deki Engelli Kadın Çöken Evde Yaşıyor!

Yaşanmaz Hale Gelmiş Bir Evde Tek Başına Yaşıyor

Özenç, engelli maaşıyla hayatını idame etmeye çalışıyor, ancak bulunduğu evin durumu, yaşaması için neredeyse imkansız hale gelmiş. Komşuları, Özenç’e yardımcı olabilmek için el birliğiyle destek olmaya çalışıyor, ancak bu koşullarda kadının güvenliği tehlikeye girmiş durumda.

“Çatısı akıyor, duvarları çökmek üzere”

Evin çatısı her yağmurda akarken, duvarlar da çökmek üzere. Özenç’in sağlık durumu ve yaşadığı ortam, komşularını endişelendiriyor. Mahalle sakinlerinden İsmail Karahan, evin durumunun içler acısı olduğunu belirterek, “Neriman Hanım’ın yaşaması için bu ev artık uygun değil. Çatısı akıyor, duvarları çökmek üzere. Hiçbir insan böyle bir evde yaşamamalı. Yaşlı ve engelli bir kadının bu koşullarda hayatta kalması neredeyse imkansız. Ailesi de maddi olarak yardıma muhtaç. Belediyenin ya da bir vakfın desteğiyle, en azından küçük bir ev temin edilse, Neriman Hanım için yeterli olabilir.” dedi.

Hayırseverlerden Yardım Bekliyor

Yaşadığı evde her geçen gün daha fazla zorlanan Neriman Özenç, hayırseverlerin ve yetkililerin desteğini bekliyor. Mahalle sakinleri, bu yaşlı kadının daha güvenli bir yaşam alanına kavuşabilmesi için başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere hayır kurumlarının ve vakıfların yardım eli uzatmasını talep ediyor.

Haber: İHA

Bandırma’da Evsiz Adamın Şüpheli Ölümü

Karesi balıkesir yardım yaşlı kadın yaşam mücadelesi yaşam koşulları engelli kadın Neriman Özenç çöken ev çatısı akan ev yıkılmak üzere komşular hayırseverler duyma güçlüğü konuşma güçlüğü