GündemSpor

Karesispor Şaşırtmadı

Türkiye Basketbol 1. Lig lideri Karesispor, haftasonu ağırladığı Manisa Büyükşehir Belediye’yi 85-84 yenerek ligde liderliğini sürdürdü. Karesispor emin adımlarla Süper Lig yolunda.
Türkiye Basketbol Ligi’nin lideri Karesispor, cezalı Thomas Gipson’dan yararlanamadığı, yerine ilk 5’te başlayan Doğukan Sönmez’in de maçın ikinci periyodunda sakatlanmasının ardından karşılaşmanın geri kalanında faydalanamadığı maçta 10 sayı geride girdiği son çeyreğe taraftarının müthiş desteği ve son saniyede Reha Öz’ün kritik sayılarıyla Manisa Büyükşehir Belediye’yi 85-84 yenerek ligde liderliğini sürdürdü.

Karesispor karşılaşmaya 14-7’lik seriyle başladı, Erhan Kocamış’ın basketiyle Manisa BŞB periyodu 21-20 önde bitirdi.

 

4

İkinci periyodun 3. dakikasına Karesispor farkı 11 sayıya (32-21) çıkardı, devre 49-45 sona erdi.

Manisa BŞB üçüncü periyodu çok daha yüksek enerji ile oynadı, iki sahada da agresif basketbolu ile kontrolü eline geçirdi. Çeyreğin 6. dakikasında 60-59 öne geçen Manisa BŞB üçüncü periyotta Karesispor’a sadece 12 sayı izni verdi. Karesispor son çeyreğe 10 sayı geride girdi.

Dördüncü periyoda 71-61 geride başlayan Karesispor, taraftarının desteğini de arkasına alarak 7 dakika kala farkı 3 sayıya (73-70) düşürdü. Son 2 dakikaya girilirken Reha Öz’den gelen 5 sayıyla skor 83-83 eşitlendi. İki takımda hücumlardan boş döndükten sonra 31 saniye kala Gurur Baybora’nın 1/2 serbest atışıyla Manisa BŞB skoru 84-83 lehine çevirdi. 17 saniye kala Reha Öz yeniden sahne aldı ve Karesispor 85-84 öne geçti.

3 saniye kala Orbay Kaya’nın üçlüğü sayı olmadı ve Karesispor çok zorlandığı maçın galibi oldu.

 

5

GENCER BAYTİMUR: TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM

Basın toplantısında konuşan Karesispor Baş Antrenörü Gencer Baytimur, “Takımımla gurur duyuyorum. Bugün kaybetseler de gurur duyacaktım, o topa kadar geldi. Yani son topta rakipte kazanabilirdi. O top havada süzüldükten sonra artık ilahi adalet demek lazım belki. Rakibimizde kazanabilirdi onları da tebrik ediyorum gerçekten bu ligin en önemli takımlarından bir tanesi Manisa. Koçlarını da oyuncularını da tek tek tebrik ediyorum. Onlar da kazanacak basketbolu oynadılar. Bize gelince, bugünkü mücadele biraz farklıydı. Bugünkü mücadele Hazer’in de söylediği gibi basketboldan öte anlamlar taşıyor. Sezonun en zor maçlarından birini kazandık. Oyuncularımın hepsinin alnından öpüyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu