Görüntülü HaberlerGündem

KASAPLAR FEDERASYONU’NDA BİR BALIKESİRLİ

 

KASAPLAR FEDERASYONU’NDA BİR BALIKESİRLİ

 

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu bir Balıkesirli olarak Türkiye Kasaplar Federasyonu’nda yeni görevine başladı.

Balıkesir’de Kasaplar Odası olarak meslektaşlara elden gelen tüm desteği vermeye çalıştıklarını ve sorunlarla mücadele etmeye çalıştıklarını vurgulayan Oda Başkanı Galip Sarıoğlu,  “Yeni görevimizle Ankara ya bizzat gidip gelerek federasyon yönetimi ile beraber Balıkesirli kasapların sorunlarını daha yakından ileteceğiz. Çözüm sağlamak adına ve işlemlerin hızı adına Ankara’da Federasyon ziyaretlerimizin bizler için iyi olacağını düşünüyorum.” Dedi.

 “Hem Kurban Hem Pandemi İşleri Zayıflattı”

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu pandemi sürecinde Balıkesirli kasapların yaşadığı sorunlarla ilgili olarak,  “Mağlum kurbandan çıktık. Herkesin evinde eti var. Üstelik bir de araya pandemi süreci girdi bu sebeplerden ötürü işler tabi ki zayıf. Gidişatın bu şekilde ilerlememesi adına virüse karşı önlemlerimiz almamız gerekiyor. Pandemiye dair önlem almazsak eğer bu işin altından kalkamayız. Sosyal Mesafe, maske ve hijyene dikkat ederek herkes kendi üzerine düşeni yaparsa sorun kalmayacaktır. Lokantalar ,restaurantlar ve benzeri yerler kapanmaz. Bu işletmeler kapanmadığı müddetçe kasaplar da işini yapmaya devam edecektir.

 “Sokağa Çıkma Yasağı gelirse O Zaman Sıkıntı Baş Gösterir ”

Alışveriş yaparken maske kullanımına dikkat etmediğimiz sürece gelecek sokağa çıkmaya yasağıyla beraber işletmelerin, özellikle bizler için et lokantalarının kapanması ile kasapların durumu doğal olarak olumsuz yönde etkilenecektir. Bizler Kasaplar olarak pandemi sürecinde mezbahalara gidip alışverişimizi yapabiliyoruz. Etimizi temin edebiliyoruz ama biz bu izinlere sahipken sokağa çıkma yasakları olduğu takdirde bunu tüketecek vatanda  et alışverişini yapamıyor. Sorunumuz bu, yoksa biz hayvanımızı izin belgemiz dahilinde İçişleri Bakanlığı tarafından verilen izin ile alabiliyoruz. ”

 “Ürünlerimizin yüzde 40’ını İstanbul Alıyor ”

Başkan Sarıoğlu Balıkesir’de ki et fiyatları ile ilgili olarak , “Et fiyatları ile ilgili maliyetlerin yüksek olduğunu düşünüyorum. Balıkesir Türkiye’nin hayvancılık üretiminde tescillenmiş bir yer. Ülkede bu konuda 5.s ırada yer alıyoruz. Balıkesir kuzusu, İvrindi kuzusu tescillenmiştir. Kaliteli ürün elde ediyoruz. Ürünlerimizin yüzde 40’ na yakınını İstanbul’dan isteniyor ve alınıyor.

 “Türkiye genelinde Fiyatlar Hemen Hemen Aynıdır ”

Balıkesir kaliteli et ürettiği için fiyatlar normal seyrindedir.  Zaten Türkiye genelinde fiyatlar aşağı yukarı aynı seyreder arada birkaç lira oynamaktadır. Dolayısıyla buradaki et fiyatları için pahalıdır ve ya ucuzdur diyemeyiz. Kuşbaşı ve kıyma ürünleri ile yapılan yemek türleri daha fazla çeşide sahip olduğu için en çok onlar tüketiliyor. En çok tüketilen et ürünleri olarak kıyma için Balıkesir’de fiyatlar 58-60 TL arası, kuşbaşı fiyatları için 60-65 TL  olacak aralıkta kasap arkadaşlarımız satış gerçekleştiriyor.”

 “Zam Beklemiyoruz ”

Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu,  “Kurbandan çıkılması ve pandemi süreci dolayısıyla fiyatlarda bir değişim olmasını bu sıralar en azından beklemiyoruz. Bu süre zarfında bir zam beklemiyoruz. İnşallah şu salgını bir atlatalım sonrasında zam olacaksa da olsun. Önemli olan bu süreçten kurtulmamız. ” ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu