GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Kasaplar Odası Başkanı Sarıoğlu “Mezbahane Faaliyete Geçti”

Kasaplar Odası Başkanı Sarıoğlu “Mezbahane Faaliyete Geçti”

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Galip Sarıoğlu, Kasaplar Odası olarak son dönemde yaptıkları önemli girişimler olduğunu belirtti. Balıkesir’de esnafımızın mezbaha ne konusundaki sıkıntılarından tutun bununla birlikte gelişen kesim işlemleri, işkembe temizleme ve benzeri yapılanlar önümüze sorun olarak çıkmıştı girişimler sonucunda çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

“CANBEY,AKÇA VE YILMAZ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mezbaha nenin Balıkesir’de olması ve ihtiyaca cevap vermesinin Kasaplar açısından önem taşıdığını ifade eden Sarıoğlu, konuyla ilgili Ankara’da bazı temaslarda bulunduklarını hatırlattı. Sarıoğlu, Milletvekili Mustafa Canbey’in mezbaha ne konusunda girişimde bulunduğunu söyledi.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ında mezbahane konusunda yardımcı olduğunun altını çizdi. Katkı sunan ve girişimlerimizde bize çözüm olmak için gayret edenlere teşekkür ediyorum” dedi.

KASAPLAR ODASI GENEL KURULU 9 ŞUBAT’TA

Ocak ayında başlayacak olan oda seçimleri arasında Kasaplar Odası’nın seçimi Şubat ayının 9’unda gerçekleşecek. BESOB salonunda yapılacak olağan genel kurulda mevcut Başkan Galip Sarıoğlu yeniden aday. Konuyla ilgili üyelerimiz için elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstereceğiz diyen Galip Sarıoğlu pandemi dönemi ve sonrasına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Pandeminin her sektörü olduğu gibi Kasapları da etkilediğini belirten Sarıoğlu, MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede pandeminin iş yükünü düşürdüğünü belirtti. Lokantaların, toplu yemeklerin kaldırılması ile birlikte sıkıntılar yaşandı. Pandemi döneminde de belge karşılığında bir çalışma yaptılar. Sokağa çıkma yasağı döneminde bu belge ile çalışmaya çalıştı üyelerimiz. “

MEZBAHANE SORUNU ÇÖZÜME ULAŞTI

“Balıkesir’de esnafımızın mezbahane konusunda yaşadığı bir sıkıntı vardı. Bu konuda ihale süreci oldu. hale sonrasında desteklediğimiz bir arkadaş vardı ancak açık ihalede  4 firmadan Paşalı Et sahibi burayı aldı. Açılışı yapıldı ve şuan mevcut kesimhanede kesime devam edecekler. Malum ekonomik sıkıntılar söz konusu bu konuda Esnaf odamızda esnafın yanında olduğu belirtti. Süreci bu şekilde şuanda yürütüyoruz.”

Dsc 0015

“MEZBAHANE OLMAMASI İŞKEMBE TEMİZLEME KONUSUNDA FIRSATÇILIĞA NEDEN OLDU”

Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu mevcut mezbahanenin kapanması ile yaşanan sıkıntılara değindiği konuşmasında  işkembe temizleme konusunda çevre ilçelere gitmenin arttırdığı maliyet ve fırsatçılığa dikkat çekti.Sarıoğlu, “Mezbahane kapandıktan sonra işkembe yıkama alanı vardı haliyle bu süreçte mezbahane kapanınca arkadaşlarımız uzak mesafelere gitmek zorunda kaldı. Göbel, İvrindi vb… yerlere gitme zorunluluğu doğunca bu kez fiyatlarda bir yükselme gördük bir fırsatçılıkta doğmuş oldu. Bir adet işkembeyi yıkatmak 20 TL’yi buldu. Şuan fiyat 13-15 TL arasında. 100 işkembesi olan esnafı düşünün maliyet artacak haliyle bu durumda sıkıntıydı çözüm yoluna girdi diyebiliriz ” dedi.

“KASAP ESNAFI KENDİ SUCUĞUNU YAPABİLMELİ”

Sarıoğlu konuşmasında ,” Kasap esnafı sucuk yapamıyor”dedi ve bu konudaki sıkıntıya şöyle değindi: “ Fason üretim yapanla arkadaşlarımız anlaşma yapmak zorunda kalabiliyor. Haliyle buda sıkıntı çünkü keyfi yanıtlar verilebiliyor şuan yapamayız şu işi yapıyoruz denilebiliyor. Bu konuda da Milletvekilimiz Adil Çelik bey’e konuyu ilettik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı ile ve Federasyon başkanımızla bir görüşme sağlandı. Bu sorunun çözümü için girişimde bulunuldu.”

“ET FİYATLARINDA YÜZDE 8 KDV YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLSÜN”

Et fiyatları ile ilgili KDV’miz yüzde 8.Yüzde 1 ile çıkıp yüzde 8 ile çıkıyoruz ve esnaf arkadaşlarımızın cebinden giden bir para oluyor. Tüm gıda da yüzde 1 olan KDV’nin  Et’te de yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz. Bu talebimizide Milletvekili Mustafa Canbey’e ilettik. Bununda çözümünü bekliyoruz.2021’i geride bırakıyoruz. Gelecek yıl pandemiden tamamıyla kurtulmuş olmayı diliyorum. İnsanlarımız için sağlık ve afiyet diliyorum. Bizim şuanda Kasaplar Odamızın 170 üyesi var. Ticaret Odasına bağlı olan arkadaşlarımızda var mezbaha neyi tüm bu dilim kullanıyor diyebiliriz.

“ET FİYATLARI YÜKSEK DEĞİL”

Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu et fiyatlarının yüksek olmadığını belirterek alım gücünün zayıf olduğunu söyledi. Sarıoğlu konuşmasında, “Örneğin kıyma 80-90 TL Kuşbaşı 95-100 TL arası. Sucuk fiyatları da kuşbaşı fiyatları aralığında. Kasap esnafı çok kazanan bir esnaf sektörü değil ”ifadelerine yer verdi. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu