Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

KATI YAKIT TEMMUZ AYI VERİLERİ AÇIKLANDI


KATI YAKIT TEMMUZ AYI VERİLERİ AÇIKLANDI

Linyit üretimi Temmuz ayında 5 milyon 367 bin 354 ton olarak gerçekleşti

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanana verilere göre, linyit satılabilir üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre %6,3 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre %33,8, Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %23,4 azaldı.

Taşkömürü üretimi Temmuz ayında 108 bin 641 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü satılabilir üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre %3,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 artarken, Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %20,7 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi Temmuz ayında 379 bin 310 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre %4,1 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 artarken, Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,3 azaldı.

Taşkömürü ithalatı bir önceki aya göre %37,4 arttı

Taşkömürü ithalatı Temmuz ayında bir önceki aya göre %37,4, önceki yılın aynı ayına göre ise %95,2 ve Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %16,0 arttı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre %3,7, önceki yılın aynı ayına göre %15,1 ve Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,1 azaldı.

Ocak-Temmuz döneminde üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti

Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Ocak-Temmuz döneminde %104,0 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %87,1 iken taşkömüründe %2,7 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Temmuz ayında taşkömürü teslimatının %57,6’sı termik santrallere, %14,3’ü kok tesislerine, %10,5’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının %85,4’ü termik santrallere ve %8,4’ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat %97,3 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu