GündemTürkiye Gündemi

Kaval Kemiğinden Çene Yaptılar

Kaval Kemiğinden Çene Yaptılar

 

Çenesinde tümör tespit edilen hastaya kaval kemiğinden çene kemiği yaptılar.

Aw815936 07

Zonguldak’ta ağzındaki yara sebebiyle hastaneye başvuran 46 yaşındaki Barış Çakmaklı’nın çenesinde tümör olduğu ortaya çıktı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’ne başvuran Çakmaklı’ya yapılan operasyonla tümörlü bölge temizlendi. Daha sonra doktorlar, Çakmaklı’ya kaval kemiğinden 6 santimetre çene kemiği yaptılar. Operasyondan sonra yeniden ayağa kalkarak konuşmaya başlayan Çakmaklı’nın sağlık durumu ise iyiye gidiyor.

 

Baklacı “Aslında Bu Hasta Bize Ağızda Geçmeyen Yara Şikâyetiyle Başvurdu”
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Baklacı “Aslında bu hasta bize ağızda geçmeyen yara şikâyetiyle başvurdu. Poliklinik başvuru sonrası hastanın yara bölgesinden alınan biyopsi sonucu malign karakter gelmesi üzerine hastaya tedavi planlaması yaptık. Öncelikle bu hastada alınan parçanın biyopsi sonucunun değerlendirilmesini sonucunu görmemiz gerekiyor. Sonucun malign (kötü huylu) gelmesi sonucu hastaya birtakım radyolojik görüntülemeler yapıldı. Hastalığın kemik komşuluğu olması nedeniyle buradan çıkarılacak parçanın yerine bir fonksiyonel organ olması açısından rekonstrüksiyon yapılması gerekiyordu. Bu da multidisipliner bir yaklaşım gerektiriyor. Biz o açıdan şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Biz bu tarz tümörler için plastik ve rekonstrüksiyon bölümünden bu konuda yardım alıyoruz. Bu tarz cerrahileri beraber planlıyoruz. Bizim dahil olduğumuz kısım tümörün çıkartılması ve boynun temizlenmesi. Ancak geride kalan boşluk ve çenenin yeniden onarımında biz işi plastik ve rekonstrüktif cerrahine bırakıyoruz” dedi.

 

Barış Çakmaklı “Allah’ın Sevgili Kuluymuşum”
Geçirdiği süreçte herhangi bir zorluk çekmediğini ifade eden Barış Çakmaklı ise “Hocalarıma ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Şans mı diyeyim, benim şansıma. Allah’ın sevgili kuluymuşum. Hiçbir şeyde zorluk çekmedim. Hiçbir zorluğum yok. Allah’a şükür. Ne ameliyatta, ne makinelerde zorluk çekmedim” şeklinde konuştu. Eşini bu süreçte yalnız bırakmayan Selma Çakmaklı ise herkese teşekkür ederek “Biz 1 ay öncesinde doktorumuza geldik. Böyle bir rahatsızlık olduğunu öğrendik. Hemen hocamız sağ olsun işlemlere başladı. Daha sonrasında ameliyatımız oldu ve çok güzel geçti. Burçin hocamızla beraber yaptılar ameliyatı. Ameliyat anında Deniz ve Burçin hocalarım ile ekipleri, daha sonrasında bütün hemşirelere ve hastane personeline, başhekime hepsine çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel başarılı bir ameliyattı. Bundan sonrasında zaten hiçbir şey kalmadı. Orada olan kitle alındı. Biraz daha bekleyeceğiz. Kendisi de gayet iyi. Oldukça da hızlı bir süreçte ilerleme kaydettik” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu