Gündem

KAYABAY “AVUKATLIK MESLEĞİ HEDEF GÖSTERİLDİ”

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay, bir basın yayın organında çıkan“Fetö terör örgütü savunucusu kimler var?” adıyla çıkan haberle ilgili açıklama yaparak, “Avukatlar adına özür bekliyoruz” dedi.

Baro Başkanı Kayabay yaptığı açıklamada; “Bir gazetenin 06.03.2019 Çarşamba günlü sayısında “Fetö terör örgütüsavunucusu kimler var?” ve 07.03.2019 Perşembe günlü sayısında “Kim bu fetöcüleri savunanlar” manşetleriyle verilen haberler hakkında Baro Başkanlığımız olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Söz konusu haber aslında doğrudan Anayasal savunma hakkını ihlal ettiği gibi, aslında açık açık “bunu savunuyorsan sen de öylesin” şeklinde bir yaftalamayla avukatlık mesleğinin onurunu küçülten bir algı yaratmaktadır.

Kişilerden, fikirlerden, siyasi düşüncelerden öte avukatlık mesleğini hedef göstermekte; araştırma ve hukuki bilimsellikten uzak yanıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası; herkesin yargı mercileri önünde adil yargılanma hakkına sahip olduğunu düzenlemiş ve yasalarla bu hakkın temsilciliğini sadece avukatlara tanımıştır. Hangi siyasi oluşumun içinde yer alırsa alsın, avukat unvanına sahip siyasetçilerin meslek içerisinde Fetö yargılamalarında görev alması hukuk dışı bir durum değildir. Ki, her siyasi oluşumdan avukat unvanına sahip siyasetçiler, avukatlık mesleği içerisinde bu davalarda görev almışlardır, bundan sonra da alacaklardır. Bu nedenlerle adı geçen gazetenin avukatlık mesleğini hedef alan haberlerini gözden geçirmesini ve tüm avukatlardan özür dilemesini beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu