Gündem

KAYAK  EĞLENCE  BANSKO

Sonbaharı yavaş yavaş geride bıraktığımız bu günlerde pek çoğumuz kış tatili hazırlıklarına başladık bile . Hala nereye gideceğine karar verememiş olanlara güzel bir haberim var . Hem çok hesaplı hem de İstanbul’dan kara yoluyla altı buçuk saatte ulaşabileceğiniz Bansko ‘ da bu kış birbirinden eğlenceli partilere ve  kış sporlarına doyacaksınız.

Bulgaristan sınırları içinde yer alan ve son yıllarda adını kayak merkezleri sayesinde sıkça duymaya başladığımız Bansko , ülkenin en yüksek ikinci dağı olan Pirin Dağı (2916 m) ve onun eteklerine kurulmuş şirin bir kasabadan oluşuyor.  Genellikle yabancı turistler Bansko’yu kışın ziyaret etseler de , Bulgarlar bölgedeki şifalı kaplıcalar nedeniyle buraya her mevsimde geliyorlar.

Bansko’ da Bir Gün

Günün ilk ışıklarıyla uyanan kayakçılar sıkı sıkı giyinir , kayak takımlarını çeker ve dağa çıkmak için Gondola’ya giderler .  ( Pistlere minibüslerle de ulaşma imkanı var ) Usta kayakçılar , orta seviyedekiler  ve yeni başlayanlar ayrı ayrı pistlere inerler . Nefes kesen soğuğa rağmen hız kesmeden terleyerek bir güzel karın tadını çıkarırlar . Ta ki After Ski Party başlayana kadar .

Birbirinden başarılı Türk ve yabancı DJ ler eşliğinde , kar ateşi etrafında dans ederek günün yorgunluğu atıldıktan sonra otele gidilir , sıcacık bir duş sonrası sıcak şarap – şömine keyfinin ardından akşam yemeği için kasabaya inilir.

Kasabada adım başı yöresel bir Bulgar meyhanesine rastlarsınız. Bu meyhanelerde Mastika adı verilen Bulgar rakısı , yöresel pita ekmekleri ve et yemekleri  çokça rağbet görür. Avcılıkta iddialı olan Bansko’da , restoranların menülerinde geyik , tavşan , keklik ve daha bir çok hayvanın etine rastlamak kaçınılmaz. ( Stone Flower Barbecue , enfes biftekleriyle , ev yapımı leziz şaraplarıyla ve yöresel şovlarla farkını ortaya koyuyor. Victoria Restaurant ise keresteden duvarlarıyla ve şık dekorasyonuyla akşam yemekleri için ideal bir italyan restauranı. )

Güzel bir akşam yemeğinin ardından Bansko’da gece hayatı yeni başlıyor  . Buranın en iyi gece klübü Flash ve daha salaş takılmak isteyenlere Oxygen Bar , gecenin ilerleyen saatlerine kadar ziyaretçilerine müzik zevki yaşatıyor.

Elbette burada daha bir çok başarılı restaurant , cafe ve bar bulunmakta . Gerisi sizin keşfinizi bekliyor

Not : Kış sporlarıyla arası iyi olmayanlar dağa çıkmak yerine , Bansko ‘ nun küçük kasaba merkezinde keşfe çıkıp , şirin dükkanları gezebilir , yöresel cafelerde yeni tatlar deneyebilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu