GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kaz Evi Kurulacak Kazlar Yolunacak; Saçaklı Mantı Restoranın Baştacı Olacak

Kaz Evi Kurulacak Kazlar Yolunacak; Saçaklı Mantı Restoranın Baştacı Olacak

 

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Bostancı Mahallesi’nde, Kaz evi kuruluyor. Kaz evini Gönen’de Kadınlardan oluşacak bir kooperatif kuracak. Ayrıca Kaz evi ile birlikte kurulacak restoran da hizmet verecek. Böylelikle, kadın kooperatifi kurduğu kaz evi sayesinde ek istihdam gerçekleştirecek. Restoranın menüsünde ki sürpriz ise, Gönen’in eşsiz lezzette ki saçaklı mantısı.

 

Lavanta Eşliğinde Kaz Eti ve Gönen Saçaklı Mantısı

Kooperatifin kuruluşuna, S.S Gönen Merkez Hasanbey Tuzakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülük edecek. Ayrıca, Kaz evi projesi için Gönen’in Bostancı Mahallesi’nde belirlenen bölgede çalışmalar başladı. Ayrıca, alt yapı ile ilgili işlemler de sürüyor. Hatta, girişimciler kazevinin yapılacağı arazideki taşları toplayarak araziyi temizleme işini bitirdi bile. Dahası, projede heyecan uyandıran bir detay daha var. Kurulacak 500 kapasiteli kaz çiftliğinin yanında, aynı zamanda bir kaz restoranı da yer alacak. Ayrıca, menüye Gönen’in meşhur saçaklı mantısı da eşlik edecek. Üstelik alanda yer alacak lavanta tarlası da bu sunuma katkı sağlayacak.

Kaz Evi Kurulacak Kazlar Yolunacak Sacakli Manti Restoranin Bastaci Olacak 01

Kazları Tamamen Doğal Ortamda Yetiştireceğiz

Tuzakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Berrin Yetkin Var, “Kazları tamamen doğal yaşam ortamlarında geliştireceğiz. Hemen buranın üst tarafına bir lavanta tarlası oluşturacağız. Ayrıca, bu lavanta tarlalarıyla birlikte de oraya bir kazevi kuracağız. Hem Kaz evinde ürettiğimiz kazları, hem de Gönen saçaklı mantısını birlikte sunacağız. Dahası, kadınlara ek istihdam ve ek iş alanı açmış olacağız. Böylelikle de, ‘Kaz Dağları’nda haliyle kadın kaz çobanları da olacak’ diyeceğiz” dedi.

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu