GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kazdağları’nın Eteklerinde Aromaterapi Festivali

Kazdağları’nın Eteklerinde Aromaterapi Festivali

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik” temasıyla Balıkesir’de düzenlenen dünyanın ilk ve tek Aromaterapi Festivaliyle, aromaterapinin şifalı dünyasına yolculuk başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik” temasıyla bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen, Türkiye ve dünyanın ilk ve tek Aromaterapi Festivali’nin açılışı Başkan Yücel Yılmaz’ın katılımıyla Burhaniye’deki Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Atölye çalışmalarından tıbbi ve aromatik bitki hasadına, eğitim seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan 3. Aromaterapi Festivali, katılımcılarına toprak ve bitkilerle yakından tanışma, teknik bilgi ve pratik beceri kazanma imkânı sunuyor.

İlgili Makaleler

AROMATERAPİNİN ŞİFALI DÜNYASINA YOLCULUK

Zeytin Çekirdekleri konseriyle başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, 4 gün boyunca Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde aromaterapinin şifalı dünyasına yolculuk yapacaklarını söyleyerek “Festivalimizde stant açan üreticilerimizin birçoğunun kursiyerimiz olması bizi çok gururlandırdı” dedi. Dünyanın ilk ve tek aromaterapi festivalinde bir araya gelmelerinin ve bir güç oluşturmanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Murat Kartal, “Böyle bir festivalde aromaterapiyi konuşmak gurur verici. Bizi bir araya getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

ZENGİN VE BEREKETLİ COĞRAFYA

Zengin, bereketli ve kıymetinin bilinmesi bir coğrafyada yaşadıklarını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bir tarafımız Ege, bir tarafımızda Marmara, diğer tarafımızda ise İç Anadolu’ya uzanan coğrafyamız. Geniş yüz ölçümümüze oranla nüfusumuz oldukça az. Yaz sezonuna girdik. Bir milyondan fazla insanın ziyaret ettiği bir bölgedeyiz şuan. Bölgede; yaz aylarında kişi başı günlük ortalama bir kilogram olmak üzere her gün bir milyon kilogram çöp topluyoruz. İstiyoruz ki bu güzellikleri hep birlikte koruyalım, sahip çıkalım. Uzun yıllardır vahşi bir şekilde depolanan, doğayı, suyumuzu kirleten çöpü sorun olmaktan çıkardık. Vahşi depolama alanlarının hepsini kapadık, ıslah ettik” dedi.

‘KATMA DEĞER OLARAK DÖNECEKTİR’

Şehrin değerlerini ortaya koyan, tanıtan çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, “Aromaterapi Festivali, bizim şehrimizin tüm güzellikleriyle dışarıya açılan yüzü. Balıkesir bilinsin, zenginleşsin istiyoruz. Güçlü bir kadromuz var. Eminim bu şehirden çok değerli markalar çıkacak ve bunların her biri Balıkesir’imize katma değer olarak dönecektir” açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz ayrıca Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nin Türkiye’de eşi benzeri olmayan alternatif tarım ürünlerinin tespiti, yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesi aşamasında çiftçilerin bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

HASAT YAPTILAR

Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın da katıldığı 3. Aromaterapi Festivali’nin açılışının ardından katılımcılar hep birlikte lavanta ve ıtır hasadına katılırken distilasyon işlemini de aşama aşama deneyimleme imkanı buldu. Beden, zihin ve ruh sağlığında aromaterapinin konuşulduğu seminerler ile devam eden Festivalin ilk günü 30 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilen bisiklet turu ile son buldu. Festival 3 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu