GündemÇocukçaDünyadan Haberler

KELOĞLAN KARANTİNADA

15 Mayıs 04

 

KELOĞLAN KARANTİNADA

Bir varmış bir yokmuş, Keloğlan günümüzde neler neler yaşarmış. Keloğlan’a kalsa bütün gün evde yatarmış ama annesinin dürtmesiyle o da evin işlerini yapmaya çalışıyormuş. Annesi Keloğlan’ ın yaptığı işlerden memnun değilmiş çünkü 5 dakikada bir mola veriyormuş. Keloğlan da ev işlerini hiç sevmiyormuş. Çünkü onu çok yoruyormuş.
Keloğlan’ın bilgisayarı ve evinde interneti olmadığı için Keloğlan bu duruma çok üzülüyormuş. Ne yapacağını bilmiyormuş. Okul ve eğitimden uzak kaldığı gibi arkadaşları gibi boş vakitlerinde oyun da oynayamıyormuş. Ödevlerini yapamadığını gören öğretmen ailesine ulaşmış. Sebebini öğrenince bu duruma üzülen öğretmen, ne yapabilirim diye düşünüp Keloğlan ve onun durumundaki öğrenciler için yardım kampanyası düzenlemiş. Bilgisayarı ve interneti olmayan tüm öğrencilere ulaşmış. Herkesin interneti ve bilgisayarı geldiğinde, aylar sonra, tüm sınıf online ders yapabilmiş. Keloğlan’ı uzun zaman sonra bilgisayar ekranında gören herkes çok şaşırmış. Kimse onu tanıyamamış çünkü saçları çok uzamış. Artık kel değilmiş. Keloğlan ve arkadaşları, kaldıkları yerden eğitime devam etmişler.

Arda Yıldız
Yaş 10

F996C13A83A081C9C0731819Dc19Cb9D

 

KRAL KORONA VE AYŞE

Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ben annemin beşiğini tıngır, mıngır sallar iken, uzak diyarlarda bir okyanus varmış. İnsanlar tükettikleri şeyleri gelişi güzel çevrelerine attıkları için, bu okyanusta büyük bir ada oluşmuş. Atık ve çöplerden çıkanlar birleşe birleşe korona adlı bir virüs oluşturmuş. Bu korona virüs adanın kralı olmuş. Kral sinsi ve çok öfkeliymiş. Görünmez askerlerden ordusu varmış. Tek isteği bütün dünyayı işgal ederek insanlarını yok etmekmiş. Bu yüzden Kral Korona ordusunu bütün dünyaya salmış.
Bu virüs Ayşe adlı bir kızın köyüne de gelmiş. Ayşe sağlıklı fakat fakir bir kızmış. Ayrıca çok akıllıymış. Ayşe, ülkenin Sağlık Bakanını söylediği bütün kurallara uyarmış. Dünyada insanlar bu kurallara uymadıkları için yok olmuşlar. Ayşe, bütün sevdikleri ve yakın çevresi de yok olduğu için 2 hafta boyunca üzüntüden ağlamış. Bir gece rüyasında Korona’ yı çok rahat yenebileceğini ve dilek taşına dileğini söyleyerek bütün insanların ve sevdiklerinin geri geleceğini görmüş. Sabah kalkınca hiç düşünmeden yola koyulmuş. Az gitmiş, uz gitmiş, dere tepe düz gitmiş. Denizleri aşmış, okyanusun ortasındaki adaya, korona ülkesine gelmiş. Adanın önünde kocaman bir hapishane varmış. Ama sadece bir koğuşu doluymuş. İçindeyse bir sürü kuş varmış. Ayşe her yeri aramış taramış ve en sonunda hapishane anahtarını bulmuş ve kuşları buradan kurtarmış. Kuşlar Ayşe’ye;
-“Teşekkür ederiz Ayşe. Dile bizden ne dilersen.” demiş.
Ayşe ise:
-“Bir şey değil. Sizden ricam, Kral Korona’yı bulup, yenmeme yardım etmeniz.” demiş.
Kuşlar:
-“Kral Korona çok tehlikeli birisi, bizi hapis edip yiyordu. Tabii ki onu yenmene seve seve yardım ederiz.” demiş
Ayşe:
-“Çok teşekkürler, haydi Kral Korona’yı bulup yok edelim.” demiş.
Hep birlikte yola çıkmışlar. Korona’yı adanın ta öbür ucunda bulmuşlar. Yolda anlaştıkları gibi kuşlar yukarıdan Korona’nın üzerine ağ atıp onu bağlamışlar. Hapishaneye koymuşlar. Kral Korona’nın yok edilmesi ile virüs ordusu da kendiliğinden yok olurmuş. Ayşe çöplerin arsanda bir sabun bulmuş. Okyanustan yeterince su ve sabunu bir kapta karıştırmış ve Kral Korona’nın üstüne dökmüş. Kral Korona ölmeden önce:
-“Sizinle işim bitmedi. Çevrenize bu şekilde davranmaya devam ederseniz ben yine geleceğim!” demiş.
Bu sözler Korona’nın son sözleriymiş. Korona ve ordusu yok olmuş.
Ayşe rüyasında gördüğü üzere insanları geri getirmek için kuşlarla vedalaşmış ve yola çıkmış. Az gitmiş, uz gitmiş, dere tepe düz gitmiş. Köyüne vardığında, hemen köyün kenarında bulunan dilek taşına gitmiş. Seslenmiş:
-“Ey koca dilek taşı insanları ve sevdiklerimi geri getir.”
Bir anda dünya eski haline dönmüş. Köyündeki herkes geri gelmiş. Ayşe sevdiklerine kavuşmuş. Çevreci bir insan olarak mutlu mesut bir şekilde hayatına devam etmiş.
Bu masalda burada bitmiş. Gökten üç elma düşmüş; biri anlatanın, biri dinleyenin, diğeri Korona’yı yenen herkesin başına…

Zeynep ÖZEN
Yaş 9

Nasrettin Hoca. Fikra

 

Profesör Dr. Nasreddin Hoca Korana ile ilgili programa konuşmacı olarak çağrılmış. Diğer konuşmacılar sözü o kadar uzatmışlar ki konuşma sırası gelen hocaya :
“Süremiz doldu Korona’ ya karşı alabileceğimiz önlemleri iki cümle ile özetler misiniz” diyen program sunucusuna:
“Sosyal Bilgiler dersi gördünüz mü? Gördüyseniz sosyal mesafeye dikkat edin.” demiş.

Mert Bostan
Yaş 9

 

Esekten Dusen Nasrettin Hoca 343284

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu