GündemKöşe Yazıları

KELOĞLAN MUTLULUK ORMANINDA OYUNUM ÖDÜL ALDI

2018-2019 Tiyatro Sezonu Bsm Oyuncuları ekibimiz adına yoğun geçiyor. Eski yıllara nazaran daha az oyun oynamamıza rağmen bu boşluğu ekstra çalışmalar ve provalarla dolduruyoruz.

Bu çalışmaların meyvesi ise zengin bir oyun repertuarımızın olması oldu. Çalışmak güzel, üretmek daha da güzel ama tüm bunlardan önemlisi çalıştığının karşılığını alabilmek… İşte böyle bir noktada Türkiye’de “Tiyatronun Oscarları” olarak bilinen “Direklerarası Seyirci Ödülleri” ortaya çıkıyor. 2016 yılında yazmış olduğum, yönetmenliği yine bana ait olan 2016-2017 Tiyatro Sezonunda sahneye koydugumuz “Keloğlan Mutluluk Ormanında” isimli çocuk oyunum Direklerarasi Seyircileri tarafından Balıkesir Sanat Merkezi” Kurumumuz adına 18.Direklerarası Seyirci Ödüllerinde Afyonkarahisar, Çanakkale, Bartın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Eskişehir, Fethiye ve Kocaelin’de performans,Tasarım ve yapımlar kategorilerinde “Çocuk Oyunları” dalında “En İyi Yapım” ödülüne layık görüldü. 3 Sezondur adeta Çocukların Sevgilisi haline oyunumuz bir çok tiyatro festivalinde ve turnelerde sahne alarak kendini kanıtlamış ve binlerce çocuğa ulaşmıştır. 3 Sezondur verilen bu emeğin görülmesi, ödül alarak değer bulması çok mutluluk ve onur verici. İşte Direklerarası Seyirci Ödülleri belki de emek veren tiyatrocular için en onemli moral ve motivasyon kaynağı.. Bizi bu ödüle layık gören Direklerarası Seyircilerine ve Direklerarası Seyirci Ödülleri Koordinatörü Sayın Ömer Şahinbaş’a teşekkür ediyorum. Tiyatro mücadelemize, ülkemiz için sanata katkı sunmaya devam edeceğiz..

12 Eki 2018 Cum 03:38 tarihinde Cahit Can Tekin <tekincahitcan@gmail.com> şunu yazdı:
Sahne Fobisi

• Bazı sanatçılarda, sahneye çıkma korkusu vardır, yanlış yapma, endişe duyma gibi şeyler yaşanabilir. Bu doğaldır fakat şu unutulmamalıdır ki sanatın özün de insan vardır. Ona hitap etmek, ona sergilemek ya da ona yazmak ,her ne olursa olsun, insanın beğenisine sunulan şeydir sanat .. Sahne korkusunu ortadan kaldıracak şey deneyimdir ya da dış dünyayla bağlantıyı kesmek..

• Bu dış dünya ile bağlantı kesme konusuna tiyatroda katılanlar mevcut iken bunun aksine “sanatçı dış dünyaya kulak asmalı ve onun sesini dinlemelidir” diyenler de mevcuttur. Sahne korkusunu yenmede bence en önemli arguman deneyim.. sanatçı ne kadar çok sahneye çıkar ve tecrübe kazanırsa o derecede sahne hakimiyeti artacak ve sahne fobisi sıfırlanacaktır.. bir diger arguman ise özgüvendir.. Evet özgüven sanatçı için önemlidir olmalıdır da.. fakat fazla özgüven sanatçıya sahne fobisini yendirebilir fakat bambaşka yollara götürür ki sanatçı artık üretim yapmaz ve “Her şeyi ben bilirim,hepsini öğrendim” havasına girerek yerinde sayar ve bu da sanatçıyı geriletir, gelişime kapalı hale getirir..

• Sevgilerimle..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu