GündemÇocukçaEğitim

KENDİ KİTAPLARINI YAZDILAR

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Plevne İlkokulu’nun sevimli öğrencileri yer alıyor. Öğretmenleri Şener Altun öncülüğünde kendi kitaplarını hazırlayan minik yazarların bu sürecini okumaya hazır mısınız?

Plevne İlkokulu’nda Eğitimci-Yazar Şener Altun’un öğrencileri, kendi kitaplarını hazırladılar. Öğretmenleri tarafından verilen dil bilgisi ile ilgili konularda kitapçıklar hazırlayan miniklerin, ilk kitap yazma deneyimleri de böylece başlamış oldu. Yazarlığı çok seven öğrencilerin eğlenceli macerasına ortak olmaya hazır mısınız?

Aylin: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okudukça mutlu oluyorum. Tüm arkadaşlarıma da kitap okumalarını öneririm. Çünkü kitap okudukça bilmediğimiz pek çok bilgiyi öğreniriz. Daha iyi konuşuruz ve daha hızlı yazabiliriz. Benim okumayı en sevdiğim kitap Öğretmenimiz Şener Altun’un ‘Harçlık’ romanıydı.

Nilay: Kitap okumak çok faydalı ve güzel. Bilmediğimiz pek çok yeni bilgiyi öğreniriz. Ayrıca daha iyi yazabiliriz. Daha hızlı konuşuruz. Ben tüm arkadaşlarıma bol bol kitap okumalarını öneriyorum. Mesela biz Öğretmenimiz Şener Altun’un da teşvikiyle kendi kitabımızı hazırladık. Türkçe ile ilgili dil bilgisi kitapları yazdık. Çok eğlenceli ve güzel bir macera oldu.

Yeşim: Kitap okumanın sayısız faydası var. Birbirinden güzel maceralara atılıyoruz. Hiç bilmediğimiz yerlere gidiyoruz. Kitap okumak o yüzden çok güzel ve eğlenceli. Ben herkese bol bol kitap okumalarını öneririm. Mesela Öğretmenimin yazdığı kitaplar çok güzel. Ben ‘Hayal’ kitabını çok sevdim.

Egemen: Kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okuyarak yepyeni maceralara gidiyorum. Bizim öğretmenimiz bize kitap okumayı çok sevdirdi. Öğretmenimizin yazdığı ‘Hayal’ kitabını çok seviyorum. Ben kitap yazarken çok mutlu oldum. Bir kitabım olduğu için çok heyecanlandım. Okumamı geliştiriyorum. Kitap okudukça bir sürü şeyler öğreniyorum. Çok bilgili oluyorum. Mesela ileride seçeceğim meslek için kitap okuyorum.
Leyla: Kitap okudukça yeni şeyler öğreniyorum. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Bunun için de bol bol kitap okuyorum. Tüm arkadaşlarıma kitap okumalarını öneririm. Kitap okumak kendimizi geliştirmemizi sağlar. Daha bilgili oluruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu