GündemÇocukçaEğitim

“KENDİME YETİYORUM”

Sevgili çocuklar bugün “ÇOCUKÇA” sayfamızda Namık Kemal İlkokulu öğrencileri yer alıyor. “Kendime Yetiyorum” E-twinning projesi kapsamında okullarında yerli malı haftası etkinliği düzenleyen öğrenciler, yerli ürünlerin tüketimi konusunda farkındalık kazandılar.


Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, İngilizce Öğretmenleri Burcu Ata Bilgili önderliğinde Yerli Malı Haftasını kutladılar. “Kendime Yetiyorum” E-twinning projesi kapsamında pazardan alışveriş yapmayı öğrenen öğrenciler, yerli ürünlerin tüketiminin de ne kadar önemli olduğunun farkına vardırlar. Sorumluluk sahibi bu güzel öğrencilere kulak vermeye hazır mısınız?

Dsc 0117 E1577211675609 Dsc 0121 E1577211705482 Dsc 0124 E1577211736444 Dsc 0128 E1577211764559 Dsc 0142 E1577211796884 Dsc 0145 E1577211822131 Dsc 0153 E1577211851337 Dsc 0157 E1577211892437

İngilizce Öğretmeni Burcu Ata Bilgili: Namık Kemal İlk Okulunda görev yapıyorum. Kendime Yetiyorum E-twininning projesi kapsamında çocuklarla bu ay alışveriş yapıyorum etkinliği gerçekleştirdik. Yerli malı haftası etkinliğiyle alışveriş yapıyorum etkinliğini birleştirerek öğrencilerimize pazarda alışveriş becerilerini nasıl yapacaklarına dair bilgiler verdik ve bir drama çalışması yaptık.

Eflin Ayer: Namık Kemal İlkokulundaa öğrenciyim. 2/A sınıfındayım. Burcu öğretmenimiz ile birlikte çok güzel etkinlikler yaptık. Mesela bu etkinliklerde yepyeni bilgiler öğrendik. Etkinlikte kantinde çalıştık pazarcılık yaptık  müşteri olduk. Çok güzel bir etkinlikti. Alışveriş yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik. Ayrıca yerli malı haftasında yurdumuzda yetişen ürünleri tüketmemiz gerektiğinin farkına vardır. Çünkü hazır ve işlenmiş gıdalar hem sağlığımızı bozuyor hem de daha pahalı oluyor.

Umut Gökaslan: 2/A sınıfındayım. Kantinci olduk pazarcı olduk. Çok eğlenceli zaman geçirdik. Evden annelerimizin yapıp getirdikleri yiyecekleri yedik. Yerli malı haftasının önemini öğrendik. Çünkü ülkemizde yetişen ürünleri kullanmak ve onları yemek çok güzel. Hazır ve işlenmiş gıdalar sağlığımızı bozuyor. Ayrıca çok yüksek paralar ödüyoruz. Bu nedenle herkes yerli ürünler tüketmeli. Sağlıklarına da böylece önem vermiş olurlar.

Elif Talu: Yerli malı kapsamında çok fazla etkinliğimiz oldu çok da güzel oldu. Biz bir yemek standı oluşturduk arkadaşlarımız katkı sağladılar yemek standına arkadaşlarımızı sırayla aldık onlara getirilen yemeklerden ikram ettik. Ben öğrencilerime kıyafetler giydirdim.  Kantinde alışveriş yaptılar bir tanesi kantinci oldu bir tanesi öğrenci oldu sırayla kendi yemeklerini aldılar kendi sınıflarına geçtiler. Oldukça verimli bir etkinlik oldu. Çok güzel ve eğlenceli bir projeydi.

İrem Madem: 7 yaşındayım Namık Kemal 2/B sınıfında okuyorum. Yerli malı haftasında bakkal olduk manav olduk. Pazardan alışveriş yaptık. Pazardan mandalina, elma satın aldım. Pazardan alışveriş yapmak çok güzelmiş. Hem istediklerimizi alıyoruz hem de çok ucuz. Hazır ve işlenmiş gıdalar oldukça pahalı. Üstelik çok iyi ürünler de yok.

Fatih Eymen Ecealp: 2/B sınıfındayım. Kendime yetiyorum projesi yapıyoruz. Yerli malı haftasında pazarcı oldum kantinde çikolata ve şeker sattım. Pazarcı olarak da Elma ve mandalina sattım. Birde ayakkabı bağlamayı öğrendim. Okulumuzda yaptığımız projeler beni çok mutlu ediyor. Çünkü her geçen gün yeni bir bilgi öğreniyoruz. Bu şekilde de daha bilgili oluyoruz. Öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Onlar bize bilmediğimiz pek çok şeyi öğretiyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu