Nursima AkyürekKöşe Yazıları

Kendinizi Suya Bırakın

 

Su gibi berrak düşünceler zihnimizi aydınlatır, toprakla karışırsa çamur olur bulanıklaşır. Tam da bu yüzden kendimizi nasıl bir suya bıraktığınız çok önemli.

Kendinizi Suya Bırakın

İlgili Makaleler

 

Okuduğum kitaplardan birisi de ‘Yağmur’ adlı bir kitaptı yaklaşık birkaç sene önce tesadüfen bir alışveriş mağazasından satın almıştım. Kitabın kapağından ziyade başlığın sadeliği dikkatimi çekmişti, kitabın yağmur ile pek bir alakası yok ancak bir kız karakterin çevresinde gelişen olay örgüsünü anlatıyor. Sizlerle okuduğum o kitaptan bir alıntı yapmak isterim; ”Yağmuru seviyordum. Her şeye ve herkese dokunuyordu. Benim gibi bir ucubeyi bile dünyaya bağlı hissettiriyordu.” Bu cümle nedense kalbimin derinliklerinde bir yerlerde bana dokunmuştu. Biliyorsunuz ki okuduğumuz şeylerden çok fazla anlam çıkarabiliriz.

Kendinizi Suya Bırakın

 

Ne zaman nerede karşımıza nasıl bir yağmur çıkacağını bilemeyiz kimi zaman çamurdan kimi zaman da berrak sudan bir yağmur bizlere dokunabilir. Bu dünyanın bir parçası olarak hepimizin aidiyet duygusunu geliştirmede belki de az da olsa bir rol oynayan yağmura teşekkür ederim.  Önceleri pek sevmezdim aslında yağmuru yani somut olarak çünkü hasta çabuk olduğum için küçükken çizmelerimin içine sızan yağmur damlaları eve geldiğimde saatlerce burun akıntıma neden olurdu. Bazen gerçekten çok hasta olurdum, öyle ya sonra yağmurdan çekinmeye başladım.

Zamanla çevremde sevdiğim insanların sevdiği şeyler bana hem tanıdık geliyor hem de acaba bunun güzel bir yanı var mı diyordum. Böylece hala yağmuru çok sevmesem de en azından burnumu çekeceğimi bile bile bu sefer ‘Ne güzel toprak kokuyor, yağmurun sesi de çok huzurlu’ demeyi kendime alışkanlık edinir oldum.  Kendinizi sevdiğiniz şeylere de bırakın mesela suya, yağmura böylece zaman ayırdığınız şeyler bir de bakmışsınız sizlerin kalbine dokunup çiçek açmış. Hem de o yağmurun suyu ile…

Kendinizi Suya Bırakın

 

Gül kokulu Yağmur Taneli Günler Dilerim…

Kendinizi Suya Bırakın

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu