GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kepsut Belediyesi Üretime Destek Veriyor

Kepsut Belediyesi Üretime Destek Veriyor

 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul Ramazan ayının Kepsut ilçesinde bereketle geçtiğini söyledi. İlçede devam eden çalışmaların istişare ile sürdüğünü ifade eden Başkan Cankul hizmetlerin hızlı yürümesi adına Ankara ile de temas halinde olduklarını açıkladı.

 

Daha Çok Üretim ve Daha Çok Verim İçin

Vefalı Yurt Kepsut ilçesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalara da verdiği önemle bilinen Kepsut Belediyesi üreticiyi memnun eden bir çalışmaya daha imza attı. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul,” Belediyemiz ve KESPİT kooperatifimiz olarak tarım ve hayvancılık yapan üreten çiftçimizi daha fazla desteklemeye devam edeceğiz dedi

Aşı Projesi Sonrasında Tohum Desteği

Geçtiğimiz günlerde başlattığımız ve devam eden AŞI projesi çiftçimize büyük katkı sağlayacak, aynı zamanda başlattığımız yeni bir proje ile ilçemizde üretim yapan çiftçilerimize Tohum desteği yapıyoruz. Kayıtlı yaklaşık 2 bin 100 çiftçimizi kapsayan destek projemize başvuru yapan yaklaşık 700 mısır üreticisine tohum desteği sağlıyoruz ”dedi.

Başkan Cankul Hizmetlerin Hız Kazanması İçin Çalışıyor

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. İsmail Cankul, “Vefalı Yurt Kepsut’umuza; Elektrik hatlarının yer altına alınması projemiz, Doğalgaz hatlarımızın genişletilmesi, Jeotermal enerji kaynaklarımız için projelerimizin hayata geçirilmesi gibi konuları  Bakanımıza ilettik ”dedi.

Cankul, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Vefalı Yurt Kepsut’umuz için göstermiş olduğu ilgi alaka ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Kepsut ilçesinde yapılması planlanan çalışmalar için bir dizi ziyaretle hizmet istişareleri yapan Başkan Cankul, Ramazan ayı ile ilgili olarak ta her gün evlere sıcak yemek ulaştırıldığını söyledi. “Küçük bir ilçeyiz, Vefalı Yurt Kepsut’uz. Bu yüzden kocaman bir “Aileyiz” “dedi. Öte yandan yapılan yardımlara ilişkin, “Ramazan bereketini paylaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca yaşlı, kimsesiz yada imkanı olmayan ailelerimizle yemeğimizi paylaşıyoruz.  Belediyemiz ve hayırseverlerimiz ile birlikte el ele günlük 350 kişilik yemek ile sofralarımız bir, dualarımız bir oluyor “şeklinde konuştu.

 

277177547 487769696365528 3037630241757871963 N

 

“Tohum Bizden, Hasat Sizden”

Kepsut Belediyesi olarak ilçe çiftçisine tohum desteği başladı. Dünyanın içinde bulunduğu küresel gıda sıkıntısı hepimizi ilgilendiriyor diyen Başkan İsmail Cankul, “ Bizler Tarım ve Hayvancılık alanında çiftçimize her daim desteğimizi arttırarak bugünlere geldik. Bu küresel sıkıntılarda daha da fazla bu konuda çalışmamız ve üretmemiz gerektiğini bir kez daha anladık. Belediyemiz ve KESPİT kooperatifimiz olarak tarım ve hayvancılık yapan üreten çiftçimizi daha fazla desteklemeye devam edeceğiz. “dedi.

Aşı Projesi Sonrasında Tohum Desteği

Geçtiğimiz günlerde başlattığımız ve devam eden AŞI projesi çiftçimize büyük katkı sağlayacak, aynı zamanda başlattığımız yeni bir proje ile ilçemizde üretim yapan çiftçilerimize Tohum desteğimiz ile üretime katkı sağlayacağız. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kayıtlı yaklaşık 2100 çiftçimizi kapsayan destek projemiz başvuru yapan yaklaşık 700 mısır üreticisine tohum desteği ile başladı ve  arpa, buğday, yulaf gibi tohumlarla destek sağlanarak tohum dağıtımları devam edecek.

Daha Fazla İmkan Daha Fazla Üretim İçin Çalışıyoruz

Başkan Cankul,“İlçe Kaymakamımız Sayın Altay Karadağ, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz, MHP ilçe Başkanı Sayın Tuncay Kılınç, İlçe Tarım Müdürü Sayın Faruk Öksüz ve değerli çiftçilerimizin katılımı ile tohumlarımızın dağıtımı başladı. Bizler; Belediyemiz Kırsal Hizmetler Müdürlüğü proje ekiplerimiz ile çiftçimiz için daha fazla destek daha fazla imkan üretmeye devam edeceğiz. Tarlada tohum bizden, bol hasat çiftçimizden olmasını temenni ediyor, çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum ”ifadelerine yer verdi. Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu