Gündemİlçe Haberleri

Kepsut Konforlu Yaşamla Buluştu

Kepsut Konforlu Yaşamla Buluştu

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul Kepsut ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde yürüttükleri çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İlçe girişinde çehre değişirken onarım gerektiren dokunuşlar ve sıfırdan başlatılan hizmetlerde aksamaya müsaade edilmiyor. Pandemi sürecinde de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul Merhaba’ya yaptığı açıklamada, “Kırsal mahallerimizde aşevleri yapıyoruz, camileri yapıyoruz, onarıyoruz, köy tuvaletlerini onarıyoruz. Kırsalda çalışmalar hiç bitmiyor. İnşallah artık 2024 yılına geldiğimizde bir çok işimizi bitirmiş olacağız. Kırsal mahallelerimizi de konfora kavuşturmuş, şehir yaşamından bir farkı olmayan hizmete kavuşturarak elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz.”dedi.

Dsc 5953

KİRLENMENİN BİRÇOK SEBEBİ VAR

Simav Çayı’nda son dönemde meydana gelen kirliliğe ilişkin ise İsmail Cankul şunları ifade etti:

“Son olarak İlçemizin içinden bir çay geçiyor biliyorsunuz. Bu çayın da son dönemde debisi düştü. Yani çayın yoğunluğu da arttı. İlçede hayvancılık yapanlar ya da insanlar bu dereye atıklarını bırakıyorlar. Hatta engel olmaya çalışsak da birkaç sanayi kuruluşu bile çaya atık bırakıyor olabilir. Bu sebeple son dönemde suda görülen kirlenme ve balık ölümleri ile ilgili bazı vatandaşlar bizi suçluyorlar. Yani bu çay Bigadiç’ten Sındırgı’dan gelen bir nehir belki bizim ilçemiz yüzünden bile kirlenmiyor olabilir. Yani bunun vebalini sorumluluğunu bazen bize yüklüyorlar. Bende diyorum ki bunun sorumluluğunu sadece benim üzerime yüklemeyin. Ben zaten bunu bir sorun olarak görüp her platformda konuyu dile getiriyorum. Geçen Çevre Bakanımız geldiğinde Çevre Komisyon Başkanımız bunu çok yüksek sesle dile getirdi. Bu konuya ilgili mücadele veriyoruz. Dilimiz döndüğünce bununla ilgili derdimizi anlattık. Bakanımız Çevre İl Müdürlüğü’ne bu konu ile ilgili talimat verdi. Her nasılsa bu sorunu çözün dedi.

KEPSUT YENİ TESİSİ İLE SORUNA ÇÖZÜM ÜRETECEK

Ancak kirlenmenin temel nedenlerinden biri olarak ben yağışların olmaması ve suyun yenilenmemesi sebepli olduğunu düşünüyorum Bu tüm şehrin sorunu. Aslında bu dünyanın sorunu bunu çözmek için yatırımlar yapılması lazım. Biz bu çay ile sulama yapıyoruz. O su tarım için de önemli. Bu su dönüp dolaşıp aslında bizim soframıza geliyor. Şimdi bir an önce bu konuya bir çare olunması için önce tek tek kirliliği var eden nedenlerin tek tek tespit edilerek ortadan kaldırılması lazım. Biz ilçemizde gerekeni yaptık. Türkiye’nin en modern arıtma tesisini kurarak Kepsut olarak elimizden geleni yaptık. Şimdi bu nehrin geldiği diğer kaynaklarda da diğer ilçelerde de ilgili tespitlerin yapılması ve çözüm üretilmesi lazım. ”Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu