Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

KEPSUT’UN GÖZDESİ “ŞEREMETLER”

Şeremetler Mahallesi Muhtarı Seyfullah Baydar, mahallesinde yapılmasını istedikleri projeleri anlattı. Mahallesinin Bulgar Göçmenlerinden oluştuğunu söyleyen Muhtar Baydar, “Mahallemizde yapılacak güzel projelerimiz var” dedi.

Mahallesinin isminin nereden geldiğini söyleyen Şeremetler Mahallesi Muhtarı Seyfullah Baydar, “Köyümüzdeki vatandaşlarımız Bulgar Göçmeni.  1876 Yılında Bulgaristan’dan gelmişler. Bulgaristan’da Şeremetler Köyü varmış. Atalarımız oradan geliyorlar. Köyümüzün ismi de oradan gelmiş” ifadelerini kullandı.

“GEÇİM KAYNAĞIMIZ HAYVANCILIK”

Mahallelerinde geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu söyleyen Şeremetler Mahallesi Muhtarı Seyfullah Baydar, “Köyümüzde geçim kaynağı hayvancılık. Mahalle sakinlerimiz büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile geçiniyorlar. Köyümüzdeki büyükbaş hayvan sayısı bin tane, küçükbaş hayvan sayısı da bin 400 civarındadır.  Hayvancılık konusunda düşüncemiz var. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin eğitim almaları için Halk Eğitimden eğitim verilmesini düşünüyoruz.” Dedi.

“YOL SÖZÜ ALDIK”

Mahallelerinde 2020’de yol çalışmalarının bitirileceğini söyleyen Şeremetler Mahallesi Muhtarı Seyfullah Baydar, “Bizim yollar ile ilgili sıkıntımız var. 2020 Yılında köyümüzde yol genişletme çalışmaları olacağını söylediler. Söz verildi. 2021’de de sıcak asfalt atılacağına dair söz verildi. Bununla ilgili Ankara’ya meclise gitmeyi düşünüyorum” dedi.

“GÜZEL PROJELERİM VAR”

Projelerinden bahseden Baydar, “Arazilere elektrik hattı çektirmek gibi bir projem var benim. Bir de orman adı altında geçen bir yerimiz var. Orası orman değil aslında.  Zamanında atalarımızın bir hatası yüzünden orman yazılmış orası. Biz onu orman vasfından kaldırıp köyümüze kazandırmak istiyoruz. Bunun için de ne yapılması gerektiği ile ilgili Ankara’ya gideceğim. Mesela bütün hayvancılığı, damları oraya çıkarmak istiyorum. Benim projem bu” ifadelerini kullandı.

“CAMİ GÜZELLEŞTİRİLDİ”

Şeremetler Mahallesi Muhtarı Seyfullah Baydar, “Seçimlerden sonra camimize çok hizmet gerekiyordu. Daha önceki dönemde muhtarımız pek hizmet veremedi ve ya destek alamadı bilemiyorum. Ben geçtiğimden beri camimizde erkekler tuvaletini yeniden yaptırdık. Bayanlar için abdest alma yeri yaptık. Tuvaletleri yenilettik. Camimizin etek boyalarını yaptırdık. Yapılacak daha çok şey var.  Projeler devam ediyor. Allah kısmet ederse biz her yıl Eylül ayından başlayıp kadınlara Kur’an Kursu eğitimi vereceğiz. Yaz sezonu başlayana kadar bu eğitimi vereceğiz. Belediyelerimiz ile birlikte Halı Dokuma eğitimi de verilmesini istiyoruz” dedi.

“HİZMETLERİMİZ SÜRECEK”

Hedeflerinden bahseden Şeremetler Mahallesi Muhtarı Seyfullah Baydar, “Biz camimize ve daha pek çok yere hizmetlerimizi yapacağız. Mesire alanına da çalışmalarımız olacak. Pazar günleri Balıkesir’den ve Bursa’dan insanlar geliyor. Simav Çayı kenarında ailesiyle piknik yaparlar. Oraları da güzelleştirmek için çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Metinde “eski muhtar hizmet vermedi” denilmiş, peki neden 25 yıl muhtarlık yaptı? Neden 5 seçim boyunca % 70 % 80 oy aldı? Çok enteresan!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu