GündemEkonomiGörüntülü Haberler

KESK: “Bu Yönetmeliğin Şartları Fişleme Uygulaması Yaratır”

KESK: “Bu Yönetmeliğin Şartları Fişleme Uygulaması Yaratır”

KESK, Ali Hikmet Paşa Meydanında Soruşturma Ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Dönem sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kilciler’in okuduğu açıklamada yönetmeliğe eklenen şartlara dikkat çekildi.

Kilciler, Devlet memurluğuna alınacaklarda aranan şartlara ‘güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olması şartının getirildiğini söyledi. KESK Balıkesir şubesi , “bu uygulama hukuksuz bir fişleme uygulaması yaratıyor” dedi.

“Kamuya Alınacak Tüm Personeli Kapsayacak Nitelikte”

Kesk tarafından yapılan açıklamada iktidarın içte ve dışta artan demokratik uyarıları, kaygıları durdurmak için reform söylemlerini sık sık dile getirdiği ifade edildi. Saldırıların parolası, işaret fişeği olarak kullanılıyor denildi.

“Mağduriyetler Arttırılmıştır”

“Adli sicil kaydında hiçbir sorun olmamasına rağmen sadece adayı değil, birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan güvenlik soruşturmaları ile binlerce kişi mağdur edilmiştir. Yandaş Konfederasyon dışında Konfederasyonumuz ve diğer tüm emek örgütleri, demokrasi güçleri yönetmelikte yapılmak istenen değişikliğin darbe uygulamasına denk düştüğünü, tüm vatandaşların fişleneceğini, anayasada tarif edilen çalışma hakkının iktidarın onayına bağlı hale geleceğini ifade etmiştir.”

“Tasarı, Tek Parti Devleti Ve OHAL Uygulamalarını Kalıcı Hale Getirmeyi Hedefliyor”

Güvenlik soruşturması gibi uygulamalar gizlilik gerektiren ya da hassas sayılan sınırlı ölçüde görevlerde kullanılabilecek istisnai bir durum iken, kanun teklifi ile OHAL döneminde olduğu gibi muğlak ifadelerle kapsam içine sokulacak kamu alımlarında genel bir uygulama haline getirilmektedir. Düzenleme ile kişilerin çalışma hakkına, kamu görevine girme hakkına, kendi kişiliğini, sosyal varlığını, onurunu koruma hakkına ciddi engelleme getirilmektedir. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu