Görüntülü Haberler

KESK: “KHKLAR GİDECEK BİZ KALACAĞIZ ”

KESK Balıkesir Şube Platforumu Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu.

KİLCİLER KONUŞTU

 

KESK Balıkesir Şube Platforumu Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu. Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrihaim Kilciler’in KESK Balıkesir Şube Platformu adına basın açıklamasında bulundu. Yapılan basın açıklaması öncesi Platform üyeleri ve vatandaşlar tarafından İzmir’de meydana gelen deprem ve sonucunda yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. KESK Balıkesir Şube Platforumu adına basın açıklamasında bulunan Kilciler konuşmasında şöyle kaydetti:

 

“EĞİTİM SEN’E SALDIRILAR ARTTI “

 

“TBMM’den 50 yaş üzeri ve 25 yaş altı işçilerin kıdem tazminatlarına göz diken ve Emekliliklerine göz diken, emekçileri zor düşürecek yasa tasarısını kabul etmediğimizi bildiriyoruz. Emek mücadelesi yükseldikçe Eğitim Sen’e ve Eğitim Sen’in dostlarına saldırılar artmaktadır. Diyarbakır şubemizin üye ve yöneticilerinin haksız yere gözaltına alınmalarını buradan bir kez daha kınıyoruz. Bu artık işkenceye dönüşmektedir. İktidar 15 Temmuz darbe girişimini kendi için Allah’ın bir lütfu olarak saymış ve sonrası uygulamaları kalıcı hale getirmeye çalışmıştır.

 

“DOSYALAR HALA KARARA BAĞLANMADI”

 

Darbe girişiminden üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala 685 sayılı kanun hükmünde kararname ile konulan OHAL işlemlerinin inceleme komisyonu ne yazık ki dosyaları incelemeyi hala bitirmemiştir. Karara bağlanmayı bekleyen dosyaların çoğunluğunun Barış Akademisyenlerinden, KESK’lilerden ve hakkında en ufak bir istihbarat raporu bulunmayan, mahkeme kararı, savcılık soruşturması olmayan kişilerden oluştuğu bilinmektedir. Hukuken de aklanan Barış akademisyenlerinin işlerine ve öğrencilerine dönmelerinin önü açılmalıdır.

 

“İKTİDAR OYALAMAYI BIRAKSIN”

 

İktidar ve Komisyon oyalamayı bırakmalıdır. Böylelikle mağduriyeti işkenceye dönüştürmeyi bu arada da kamuda kadrolaşmayı tamamlamaya çalışmaktadır. OHAL Komisyonuna bazı Kanun hükmünde Kararnameleri geçersiz kılma yetkisi verilerek hukuksuzluk adeta devam ettirilmektedir. Bir idari organa yargı yetkisi verilmiştir. Hatta kişilerin savunması dahi alınmayarak, yargının da üzerine çıkarılmıştır. Seçilen belediye başkanları ve meclis üyelerinin mazbatalarının verilmemesi, sendika yönetimlerine seçilen sendika üyelerinin yönetici dahi olamayacakları gerekçesi ile haklarında dava açılması oturdukları apartmanlarda yöneticilik dahi yapamayacaklarına yönelik kanun hükmünde kararname ve benzeri uygulamalar ile seçme ve seçilme hakları ellerinden alınmıştır.

 

“FİŞLEMELER OLAĞANLAŞTIRILDI”

 

Kısacası iktidar aileleri ile birlikte yüz binlerce kişiyi fiilen yurttaşlıktan çıkarmış sosyal ölüme terk etmeyi hedeflemiştir. Bu vesile ile bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Süreç daha fazla uzatılmamalı. hukuksuzca ihraç edilenler derhal görevlerine iade edilmelidir. İhraç dosyalarında da bir kez daha görüldü ki devlet tüm yurttaşlarını fişlemektedir. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kaydı adı altında kişilerin kişisel verileri koruma kanunu olmak üzere kişisel hakları hiçe sayılmaktadır. Fişlemeler olağan hale getirilmektedir.

 

“EYLEMLERİMİZ SÜRECEK”

 

Keyfi ve hukuksuz bir şekilde binlerce insanımız anayasa ile güvence altına alınan çalışma ve kamu görevine girme hakkından yoksun bırakılmaktadır. Muhalifler damgalanırken kamuda çalışanlar ihraç edilirken yerleri mevcut iktidarın ittifakları ile doldurulmaktadır. Mahkemelerin beraat kararı verdiği savcılıkların takipsizlik kararı verdiği dosyalar güvenlik soruşturmalarına konu edilmekten vazgeçilmelidir. Nasıl hazırlandığı bilinmeyen ve itiraz edilemeyen istihbarat raporlarının esas alınmasına son verilmelidir. Bizler Kasım 2020 ile Ocak 2021 tarihleri arasında haftada 1 gün ihraçlara, baskılara, hak ihlallerine, arşiv kaydı araştırmalarına ve güvenlik soruşturmalarına dikkat çeken eylem ve etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu