Gündem

KESK Salgın Döneminde Göreve İade Çağrısında Bulundu

KESK Salgın Döneminde Göreve İade Çağrısında Bulundu

Kilciler, “Salgın döneminde kamudan haksız, hukuksuz şekilde işinden çıkarılan sağlık emekçileri, eğitim emekçileri ve tüm çalışanlar işlerine iade edilmelidir. ”dedi.

“İKTİDAR MÜCADELEDE MIŞ GİBİ YAPIYOR”

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrihaim Kilciler KESK Balıkesir Şube Platformu adına basın açıklamasında bulundu. Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrihaim Kilciler Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamalarına başlarken, “Salgının gündelik yaşamın tamamını etkilediği bu günlerde Siyasi iktidarın, salgınla etkili mücadele etmek yerine, ediyormuş gibi göründüğü tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz. ”dedi.

“SAĞLIK ÖRGÜTLEİRNİN UYARILARI DİKKATE ALINMALI ”

17 Kasım 2020 tarihinde açıklanan tedbirlerle salgının hızını kesmenin güç olduğu çok açık diyen Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrihaim Kilciler , “TTB ve SES’in de dâhil olduğu sağlık alanında örgütlü yapıların bu konudaki uyarıları ve önerileri mutlaka dikkate alınmalıdır. Pandemiyle mücadelede halk sağlığı öncelikli olmalı, sağlık meslek örgütleri sürece dahil edilmeli, sağlık çalışanlarının artık tükenmemesi için gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır. Sağlık çalışanlarının tükenmesi, sağlık sisteminin çökmesi salgının yeni bir boyut kazanması demektir. Bu dönem zaten yoğun bir iş yükü bulunan sağlık çalışanları için daha da yıpratıcı olmaktadır. 150 nin üzerinde sağlık emekçisi, 17 eğitim emekçisi Covid nedeniyle hayatını kaybetmiştir. ” ifadelerinde bulundu.

GÖREVE İADELER YAPILMALI

Bu dönemde kamudan ihraç edilen başta sağlık ve eğitim olmak üzere tüm personellerin göreve iade edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kilciler şunları kaydetti:

“İşte tamda bu dönemde kamudan haksız, hukuksuz şekilde işinden çıkarılan sağlık emekçileri, eğitim emekçileri ve tüm çalışanlar işlerine iade edilmelidir. Diğer yanda güvenlik soruşturması, arşiv araştırması bahanesiyle ataması yapılmayan sağlıkçıların atamaları derhal yapılmalıdır.

HALA KEYFİ BEKLETİLİYOR

KESK’i oluşturan sendikalara üye olanların OHAL komisyonundaki dosyaları keyfi olarak bekletilmektedir. Dosyaları görüşülmeye başlanan arkadaşlarımız görevlerine hemen dönmektedir, çünkü arkadaşlarımızın dosyaları tertemizdir, incelemeyi gerektirecek hiçbir belge yok dosyalarında.

GENEL İDARİ İZİN UYGULAMASINA GEÇİLMELİ

MEB, gereksinimi olan tüm öğrencilere hızla uzaktan eğitime erişim için gerekli cihazları ve internet bağlantısını temin etmeli, öğrencilerin günlük alacağı ders saati sayısını azaltmalı, ders sürelerini kısaltmalı ve kazanımları seyreltmelidir. Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerde dâhil olmak üzere, tüm öğretmenlere dönük genel bir idari izin uygulamasına geçilmelidir.

DEMOKRASİ İÇİN TEHTİDE TEPKİ GEREK

Salgının toplumun tüm kesimlerini etkilediği bir dönemde siyasal alanda yaşananlar da hız kesmeden sürmektedir. Ülkenin ana muhalefet partisinin liderinin, bir çeteci tarafından tehdit edilme yaşandığı akıl sınırlarını zorlayan bir süreçtir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan tehdit demokrasiye, birlikte yaşama ve geleceğimize dönük bir tehdittir. Demokrasiye ve ortak geleceğimize sahip çıkmak için bu tehdide karşı ortak tepki göstermek gerekmektedir. Mafyaya, çetecilere, karanlık güç odaklarına karşı bugüne kadar dimdik ayaktaydık, bundan sonra da ayakta kalacak ve mücadelemizi sürdüreceğiz. ”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu