GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Keşkek Balıkesir’de Yenir

Keşkek Balıkesir’de Yenir. Balıkesir’de Kızılay caddesi üzerinde bulunan  Yudum Sofrada Salı günleri keşkek yiyebilirsiniz. Yudum sofra lezzeti ile tereyağlı keşkek yemek için sizleri bekliyor.


 

Keşkek Balıkesir’de Yenir

Ayrıca, zengin menü sunan Yudum Sofra İşletmecisi Mürsel Erol, güvenilir ve nezih bir ortamda yenilenen konseptle hizmet sunduklarını söyledi. Dahası menüleriyle zengin bir çeşit sunduklarını belirtti.

Keşkek Balıkesir’de Yenir. Balıkesir'De Kızılay Caddesi Üzerinde Bulunan  Yudum Sofrada Salı Günleri Keşkek Yiyebilirsiniz. Yudum Sofra Lezzeti Ile Tereyağlı Keşkek Yemek Için Sizleri Bekliyor.

Keşkek Tarifi

Malzemeler :Etli kuzu kemiği(2 kaburga göğsü), 500 gr. keşkeklik buğday,250 gr. tereyağı, 1 kaşık salça, yeteri kadar tuz.

Yapılışı :Keşkeklik buğday bir gün önceden yıkayın ve haşlayın. Bir kabın tabanına etli kuzu kemiği dizin ve üzerine de buğday koyun. Daha sonra buğdayların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Bundan Sonra Ara sıra keşkeği karıştırın. Buğdaylar ezilinceye kadar ara ara sıcak su da ekleyerek yemeği pişirin. Ayrıca etin piştiği de anlaşıldıktan sonra kemikleri yemekten çıkarın ve kemikleri ayıklayıp yemeğin içine koyun. Yemek tahta bir kaşık ile dövülerek merhem haline getirilir. Sonradan eritilmiş kızgın tereyağı, karabiber ve kırmızı biber ve salça ilave edilerek ikram hazır. Yemeğin özelliği ,etin belli olmayacak kadar dövülmüş olması.

 

Ayrıca Video İçin tıklayın

 

 

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir’de, Belediye Parkı içerisinde yer alan yamaç üzerinde inşa edilmiş olan eserdi

Zağnos Paşa Camii veya Balıkesir Ulu Camii, Türkiye’nin Balıkesir kentinde bulunan bir cami. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden Zağnos Paşa tarafından bir külliye olarak yaptırılmıştır. Günümüzde hamamı ve camisi ayaktadır. Çevresindeki türbe, muvakkithane ve hamam ile birlikte bir külliyedir

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu