GündemTürkiye Gündemi

KESK’ten  Çağrı “İşsizliğe Yoksulluğa Hayır! Emekten Halktan Yana Bütçe İstiyoruz!”

KESK’ten  Çağrı “İşsizliğe Yoksulluğa Hayır! Emekten Halktan Yana Bütçe İstiyoruz!”

18 Aralık 2021 Diyarbakır ve İzmir, 19 Aralık 2021 İstanbul ve Ankara’da buluşalım!”diyerek KESK Balıkesir Şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen KESK, emeğe karşı hayat şartları gözönünde bulundurularak bütçe isteği dile getirildi.

KESK Balıkesir Şubesi düzenlediği basın toplantısı ile “2021 için geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 9,11 iken 2022 yılında rekor bir artışla %36,2 yapıldı. Bu zam, cebimizdeki yangının 2022 yılında daha da büyüyeceği, temel yaşam giderlerimizi karşılayamaz hale geleceğimizin habercisidir.”dedi.Kesk Genel Sekreteri Şenol Köksal tarafından okunan basın açıklaması KESK binasında gerçekleşti. Olağanüstü günlerden geçiyoruz diyen Köksal, “ İktidar emeğe, emekçilere, çiftçilere, esnafa, kadınlara, gençlere, halka karşı adeta ekonomik darbe yapıyor. Göz göre göre ve sonucunu bildikleri ekonomik politikalarla emeği ucuzlatıyor, işsizliği, güvencesizliği artırıyor, yaşam koşullarını dayanılmaz hale getiriyorlar.İktidar çevresi ve bir avuç vurguncu, fırsatçı, rantçı kapitalist dışında hepimiz kaybediyoruz. Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk.Enflasyon aldı başını gidiyor. TÜİK’e göre yüzde 19,89, bağımsız araştırmacılara göre yüzde 50 civarındadır.”dedi.

ÜCRETLERİMİZ ENFLASYONUN ALTINDA EZİLDİ. MAAŞLARIMIZ VE ALIM GÜCÜMÜZÜ ERİDİKÇE ERİYOR.

“22 Ağustos 2021 tarihinde, yani daha 3 ay önce, Merkez Bankası döviz kuruna göre 8.4572 TL olan dolar dün itibariyle 12.6595 TL olmuştur. TL dolar karşısında Ağustos ayından bu yana %49,6 değer kaybetmiştir. Enflasyon artışı da dikkate alındığında yandaş konfederasyonla 2022 yılı için %.5.+ %7,  2023 yılı için %8 + %6 olarak yapılan maaş artışı şimdiden hükmünü yitirmiştir. Ev kiralayamaz, kiraladığımızı da ödeyemez olduk.Bin bir emekle büyüttüğümüz gençler barınacak yurt bulamıyor.Ucuz işgücü kaynağı görülen kadınlara yönelik şiddet kadın kıyımı boyutuna ulaştı”.

“Geçinemiyoruz İnsanca Yaşam İstiyoruz”

“Konfederasyonumuz “Geçinemiyoruz! İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza” şiarıyla 18 Aralık 2021 Diyarbakır ve İzmir, 19 Aralık 2021 İstanbul ve Ankara olmak üzere 4 ilde bölge mitingi yapacaktır.Bölge mitinglerimizde sadece kamu emekçilerinin değil krizden etkilenen tüm kesimlerin seslerini duyurmasını ve taleplerini dile getirmesini amaçlıyoruz.Sizler aracılığınızla kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere seslenmek istiyoruz: 18 Aralık 2021 Diyarbakır ve İzmir, 19 Aralık 2021 İstanbul ve Ankara’da yapacağımız mitinglerde hep birlikte itirazımızı ve sesimizi yükseltelim. Hep Birlikte “İşsizliğe, Yoksulluğa Hayır! Emekten, Halktan Yana Bütçe İstiyoruz!” demek için 18 Aralık 2021 Diyarbakır ve İzmir, 19 Aralık 2021 İstanbul ve Ankara’da buluşalım!”denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu