GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Adaylığı Hakkında ‘İttifak Kabul Ederse Onur Duyarım’ Dedi

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Adaylığı Hakkında ‘İttifak Kabul Ederse Onur Duyarım’ Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın kabul etmesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olabileceğinin sinyalini verdi ve “İttifak kabul ederse sorun yok” dedi.

Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu “Az Önce Konuştum” isimli programa katılan Kılıçdaroğlu “Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?” yönündeki bir soruya, “İttifak adına konuşamam ama ittifak da bunu kabul ederse bundan onur duyarım” cevabını verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in başbakan olmayı istediğini açıklaması da sorulan Kılıçdaroğlu, Akşener’in başbakanlığa yakışacağını söyledi.

Adaylık konusunun Millet İttifakı’nda hiç konuşulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, kendilerinin demokrasiyi savunduklarını ve bu yüzden de bir araya gelerek istişare sonucunda karar alacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığı hakkındaki bir soruya ise bu kişilerin başarılı birer belediye başkanlığı yürüttüğünü, bu yüzden devam etmesi gerektiklerini düşündüğünü fakat bu konuyu ittifak ortaklarıyla konuşmadıklarını söyleyerek yanıt verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu