GündemSiyasetTürkiye Gündemi

KILIÇDAROĞLU “İSTİFA ETTİRİLDİLER VERİLEMEYECEK HESAPLARIMI VAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediyelerine bakın! İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı, Ankara, Balıkesir, Bursa, Niğde, Düzce belediye başkanları görevlerinden istifa etmek zorunda kaldılar. Niçin istifa ettirildiler kimse bilmiyor. Kusurları yoksa neden istifa ettirdiniz? Dedi.

Kılıçdaroğlu , “Bu belediye başkanlarının ilerde çocuklarına anlatabilecekleri bir gerekçe yoktur. Eleştirebilirsiniz, adaletin yerine geçip belediye başkanını boynunu vurmak asla doğru değildir. Korkudan ses çıkaramıyorlar. Neden? Verilmeyecek hesapları mı var? Ama bizim belediye başkanlarına her türlü baskıyı yapıyorlar, nefes bile aldırmıyorlar, görevlerinden alıyorlar ama biz bütün belediye başkanlarımıza güveniyoruz. Hepsiyle gurur duyuyoruz.”

BALIKESİR’İ DE ALACAĞIZ

Önümüzdeki süreçte yerel seçimler olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yerel seçimlerde önemli hedefler koyduk. Şu anda Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Eskişehir ve Hatay büyükşehir belediyelerimiz var. Önümüzdeki süreçte Balıkesir, Denizli, Uşak, Mersin, Adana, Antalya, Bursa, Ankara ve İstanbul dahil alacağız. İstanbul bugün vurguncuların elindeyse ve 20 yıla yakın süredir yiyile yiyile bitirilemiyorsa İstanbul’a tarihi kimliği kazandırmak bizim için onur ve şeref olacaktır. Biz yerel yönetimlerde söz sahibiyiz. Eksikliklerimiz var onları zaman içinde tamamlıyoruz. Eksikliklerimizin kaynaklarına bakıyoruz. Eğer AK Partili bir belediye başkanı kentsel dönüşüm için başvurduğunda bir hafta içinde Bakanlar Kurulu kararı çıkıyor CHP’li belediye başvurduğunda yıllarca karar çıkmıyorsa orada bir sorunumuz var. O eksiklik bizim belediyelerden değil siyasal iktidarın engellemelerinden kaynaklanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu