GündemSiyasetTürkiye Gündemi

KILIÇDAROĞLU “KARAR ÇOK GEÇ KALDI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye edilen Enis Berberoğlu için bir açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada: “Bu akşam kendisi ile buluşacağım, kucaklaşacağım. Ama kararı, kendisini görmediğim için bugünden, şu anda yorum yapmayı doğru bulmuyorum.” ifadesini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ise “İnfazı durdurma kararı çok geç kalmış bir karar. Tek sevindiğimiz nokta, bu akşam ailesiyle birlikte olacağı” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun tahliye kararıyla ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı: “Bu akşam kendisi ile buluşacağım, kucaklaşacağım. Ama kararı, kendisini görmediğim için bugünden, şu anda yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre “CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu için verilen tahliye kararıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Muharrem Erkek, şunları söyledi: “Bu haksız cezanın onanması büyük bir adaletsizlik ve yargının ne kadar ağır baskı altında olduğunu ve yargının ne kadar siyasallaştığını da gösteriyor. İnfazı durdurma kararı çok geç kalmış bir karar. Enis Berberoğlu mazbatasını alır almaz yeniden milletvekili seçildiği anda infazın hatta davanın da durdurulması gerekiyordu. Çünkü dokunulmazlığı olan bir milletvekili hakkında bir dava bir dosya yürütülemez, bir karar verilemez, yargılama yapılamaz ve tutuklama da olamaz.

Ama davayı sonuçlandırmış. Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi anladığımız kadarıyla onama kararı vermiş. Davayı durdurmamış, dosyayı durdurmamış sadece infazı durdurmuş. Tek sevindiğimiz nokta, bu akşam ailesiyle birlikte olacağı. Ama başka bir sürü hukuki sakınca arz eden bir kararla karşı karşıyayız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu