GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

KILIÇDAROĞLU VE BALIKESİR

Siyasiler seçim turunda! Balıkesir’de heyecan yükselişe geçti… Kılıçdaroğlu girişte öyle güzel konuştu ki. Bir ara kendime “yok bu o değil” dedim. CHP Lideri’nin ilk sözleri “politik konuşma niyetinde değilim.

Her inançtan insanıma her görüşten insanıma her zaman saygı duydum. Yeter ki insanları sevelim” oldu. Sonrası yine çok güzeldi diğerleri gibi bu kez bende pürdikkat dinledim. Ancak ilginç gelmedi değil sanki Balıkesir’e özel cümleleri özenle seçmiş ve özellikle kullandı…

Bu arada CHP İl Başkanlığının düzenlediği iftar programı sadece başarılı değil etkileyiciydi de…Tebrikler Serkan Sarı ve emeği geçenler… Hatırlayalım… Seçime 13 gün kaldı. Balıkesir’de de siyasi yarış hız kazandı. Geri sayım başladı. Balıkesir’e sırasıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gelerek hem partililerine hem de STK, muhtarlar ve İşadamlarına seslendiler.

Karamollaoğlu hariç diğer partiler miting programları ile Kuvayi Milliye meydanında halkın karşısına çıktılar. Siyasilerin Balıkesir’e bıraktıkları Hepsini takip edebildiğim kadarıyla takip ettim. Aklımda kalanlardan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle Karamollaoğu Balıkesir’de sandık güvenliği vurgusu yaptı. Seçim tarihi henüz netleşmemişken şehrimize gelen Karamollaoğlu seçim ittifakının da ilke ve prensipler üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade etmişti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener mitinginde Balıkesir’e gelmeden önce araştırma yaptırdığını söylemiş ve en fazla diplomalı işsizin Balıkesir’de çıktığını söylemişti. “ Balıkesir’in Gençleri annesinden gizli olarak para istiyor” diyerek gençlere kazandığı takdirde ilk 100 gün içinde ya iş bulacak yada bulununcaya kadar vatandaşlık maaşı vereceğim ifadelerini kullanmıştı.

Gelelim CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi İnce Erdoğan’ın “kukla” sözüne takmış ve oda “pinokyo” demişti.

İnce NEF Fakültesinde yıkımı gerçekleştirilen havuz için önemli açıklamalar yapmıştı ve havuzun yıkımı ile anıları yıkılan mezunlardan da apayrı bir destek görmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir ziyareti ise şehirde farklı bir heyecan uyandırdı. Bu heyecan şehirdeki hareketlilikte de hissedildi.

Erdoğan’ın ziyaretinin en güzel yanı samimiyetti. “çay içelim” diyerek sıradan bir kafede içtiği özel anlar ve konuşmalardı. Kızım bi dur! Desemde… Gelelim son ziyarete bu konuda ilk kez itiraf etmeliyim ki etkilendim. Hatta kızımda yanımdaydı. Oda etkilendi. Kılıçdaroğlu Balıkesir’e özel cümleler seçmişti adeta yapıcı, ılımlı sakin… Bu arada basına kapalı bölüme geçildi.

Haliyle aynı zamanda bir STK olduğumuz için kızımla ben kaldım.(BTMM) Kızım ben soru sormak istiyorum diye tutturdu. Bak karşıda STK, Muhtar ve İşadamları yazıyor Gençler yazmıyor sen soramazsın desem de nafile…

Baktım olacak gibi değil gel seninle iftar programı düzenlenecek yere doğru geçelim yoksa yetişemeyiz dedim. Başarılı bir iftar programıydı. Kuvayi Milliye meydanında herşey özenle yürütülüyordu. Bir kaos karmaşa yoktu. Öyle ki iftar programlarına çok şahit oluyorum. Farklıydı. Sakindi. Herşey dozundaydı. Abartısız huzurlu ve en önemlisi konuşmalar pürdikkat dinleniyor, kim ne yapıyor gözler sakince izliyordu. İnsanların durgun ancak bir o kadar kıpır kıpır oluşları nasıl tarif edilir bilemiyorum. Kızımla birlikte Basın masasına değil sıradan halk masasına oturduk.

Gülümsemeyle “hoşgeldiniz” dediler birbirimizi tanımıyorduk. Masada ilçelerden gelen güzel yürekli insanlarla tanıştık. Hatta halkın içinde olmak bu sanırım. Halkımız çok güzel. Karar aldım hep halkın masasında olacağım. “Bugün itibarıyle Basın olmayı reddediyorum dedim.” Kızım güldü…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu