GündemÖzel HaberlerSiyaset

KİM KİMİN KULAĞINI NEREDE ÇEKECEK

31 Mart Yerel seçimleri sonrasında hizmete başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Balıkesir’de bilmediklerimiz var şehirlerin gerçek manada bir arada yönetilmesini bilmiyoruz” dedi.

Yapılması gerekeni biliyor ancak şehrin yönetilme aşamasını bilmiyoruz diyen Yılmaz, çalıştay toplantılarında herkesin Adını Soyadını yazarak görüşünü belirtebileceğini söyledi. Aksi ,“hamasi siyaset” olur dedi.

Teşkilat mensuplarına hitap eden Başkan Yılmaz, “Birşeyleri iyi biliyoruz ama birşeyleri de bilmiyoruz. Bildiklerimiz var. Bilmediklerimizde var.31 Mart seçimleri sonrasında sürecin tamamlanması ile birlikte bilmediğimiz şey “şehirlerin gerçek manada bir arada yönetilmesiyle ilgili. Bu bilmiyoruz. Bildiğimiz ne? Yapılması gerekenler sinsilesi” dedi.

“Kaynak”, merhametle değil adaletle yönetilmeli’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz çalış tay ve benzeri toplantılara katılmayanların, söz sahibi olmalarını da doğru bulmadığı mesajını vererek, “ teşkilata gelen gelmeyenle bir problemim yok ancak birşeyler diyecektiysen toplantı zamanında söyleseydin. Bunu yapmayanların siyaseti hamasidir diyerek şöyle konuştu: “Bugün teşkilata gelen gelmeyen benim bir problemim yok. Toplantıda olsaydın edecek sözün vardı. O zaman söyleseydin diyebilmek için biz bunu yapıyoruz. Söyleyecek sözü olan çalış taya girecek. Taslak çalışmalar var görecekler. Adını Soyadını ekleyecek. Sizlerin de ne istediğinizi bileceğiz. Bunu yapmazsanız hamasi siyaset olur.

“TALİMATI BEN VERİRİM 657’YE TABİ OLAN İMZAYI ATAR”

“Yarınbirgün Bir Siyasi Parti’nin Lideri Gelip Yanlış İş Yapıyorlar Derse yapılan o işin altında onun imzası olacak”
“Biz teşkilatla aynı işi yapmıyoruz. Belediyede bir bütçe var. Bunu memurlarla yapıyoruz. Memurlar bizim adımıza imza atıyor. Mesela çiçek alalım diyor. Bunu uygun fiyata zamanında alıp, fiyatını ödemek benim işim değil. Bu 657 ile CHP, MHP, İYİ Parti siyasi parti görüşü ne olursa olsun benden önce 5 belediye başkanı görmüş memurun işi. Ben talimatı veririm. Onun imzasını atar sorumluluğunun cevabını da verecek olan o ben değilim. Ben, ‘Şunu şu tarihte şöyle istiyorum’ dediğimde, o süreçleri yönetecek belediye personelidir. Burada bana güvenme! Ben imza atmıyorum. 657’ye tabi Devlet Memuruna yaptırıyorum” şeklinde konuştu. Yılmaz, “ Tabi ki 657’ye “ben seni sevmedim git diyemiyorsun. Yarın bir gün bizim yaptığımız işleri bir siyasi partinin lideri gelip, böyle böyle yanlış işler yapıyorlar dediğinde onun altında onun imzası olacak. Çünkü Belediye Başkanları meclis üyelerinin hepsine oylatıp yapıyoruz bunu. İtiraz olursa bu şeylere yargı yolu açık…”dedi.

ÖNCEDEN ALINAN ÖNLEM…

“Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “5 sene ilçe belediye Başkanlığı yaptık.(Karesi İlçe Bld.) Bunu yaparken ki süreç içerisinde, profesyonel destek aldığımız arkadaşlarımız oldu. Her ilçede “Kaynak”, merhametle değil adaletle yönetilmeli’ diyorum. Bunu yönetecek kişi, az sorumluluğunu alıyor. Herkes mazeret uydurabilir ama bunun en son imzasını veren kişinin şahsına oy verilen belediye başkanıdır. Belediye Başkanları çok ağır yük altında. İşini nasıl kolaylaştırıyor sormadı mı; ekleseydin, sende gelip yapsaydın deme şansını almam lazım. Biz onu yapıyoruz.” dedi.

EY YİĞİT -DAVA ARKADAŞIM YOK! SÜREÇ NET

“Bugün Balıkesir Türkiye’nin en önemli lojistik merkezinde. Yönetirsek güçlü, yönetemezsek dağınık oluruz. Bunu yönetmekte bilişsel bir altyapı. Hamaset siyaseti yok. Yani Ey yiğit, kaplan dava arkadaşlarım yok.Net verilen, yapılabilirliklerin takip edilmesi ve bununla ilgili bir süreç olacak.”

YILMAZ “BU SENİN KASABA SİYASETİN”

AK Parti teşkilat mensuplarına hitap eden Başkan Yılmaz, “Bugün önemli bir gün. ilçenizle, ilgili önünüze birçok kağıt gelecek. Bütün şehirlerin Türkiye’de ki konumuna göre siyaseti şekillendirip, siyasete göre Belediyeyi yönlendirmek istiyoruz. Sadece bir bakışla değil tüm bakışların olduğu kimsenin itiraz edemeyeceği şehrimizin altyapısını oluşturuyoruz. Bugünkü şartlarda; ‘adam böyle dedi, böyle bir şey yaptı’. Bizim bunlarla işimiz yok. Adaletli ve olması gerekeni lazım olanı yapacağız. ‘Yok onlar yapıyor da bunlar yapıyor da…’dediğinde, bu senin kasaba siyasetin.

“DAVANIN KARŞISINDA GÖRDÜKLERİN YARIN DAVA ARKADAŞIN OLACAK!”

İki parti var şimdi Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi. Bir AK Partili olanlar, bir de AK Parti’ye aday olanlar. Diğer partileri yok sayıyoruz. Bizim için iki seçmen türü var. Sizin bugün şiddetle davanın karşısında gördükleriniz yarın milli arkadaşlarınız, dava arkadaşlarınız olacaklar. O yüzden sen sus söyleme. 3 kere düşün.1 konuşup adaletli konuşmak lazım. Teşkilatçılık budur. Temsil etmedir.”

“BEN DEĞİL TEŞKİLAT CEVAP VERSİN TEŞKİLAT BUNUN İÇİN VAR”

Manşetlerde çıkan haberlere karşı “Belediye’nin kaynakları” diyerek çarpıcı mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Belediye’yi yazan meşhur olur” dedi. Belediye’nin Kaynağını yönetmeye çalışanlar da var diyerek destek istedi. “Teşkilat bunun için var” diyen Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “ Belediyede kaynaklar var. Belediyeyi yazan çizen anlatan eleştiren meşhur olur. Çünkü kendi kalibrasyonunu belediyeye sataşarak yükseltip meşhur olup hava atıyor. İkincisi, belediyede kaynak var. Bu kaynakları yönlendirmeye çalışıyor, kendine almaya çalışıyor. Bu insanlarla bizim her zaman mücadelemiz oluyor. Bütünden uzaklaştırma ama belirli bir tatmin aralığında tut. Siyasetin amacı da bütünü bir arada tutmak gruplardan da belirli miktarda beklentisini karşılamak.Bunun çoğunu isteyenler olursa sizin desteğinizi istiyoruz. Biz herşeyi hesap verebilir şekilde yasalara uygun yapıyoruz. Manşette şunu yaptılar bunu yaptılar. Acaba diyerek şiddetle karşı çıkacağınız yerde cevap vermeniz gerekiyor. Teşkilat bundan var. Ben her söylenene cevap verme noktasına geldiğim o zaman ordan çıkamam.”

KULAĞIMI İL BAŞKANI ÇEKSİN DEDİ PARTİLİLERİN KULAĞINI SÖZLERİYLE ÇEKTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz kendisinin bir yanlışı varsa uluorta olmayan bir yerde İl Başkanının kulağını çekebileceğini söyledi. Başkan Yılmaz Teşkilatlara yaptığı konuşmasında “gündemden kopuksunuz!” diyerek partililerin gündemi gölgede bıraktıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kulağım çekilecekse il başkanım çağırır Yücel bunlarda bunlar da aşırya gidiliyor dikkat et der. Uluorta mı söyler Uluorta da söylemez. Bizim bir sıkıntımız olursa bu konularda rahatsızız der. Bir hiyerarşik yapısı var. Konuşulacak çok konu var. Ben teşkilatlara gelip değer katacağım. Onlarda bana değer katacak. Şehri destekleyerek siyaset olur. İnsanla olur siyaset. Bilgiler aktarılması lazım. Askeriye disipliniyle olmaz. Hayalleri görmek, hayalleri kağıda dökmek, kağıda dökülen hayallerin proje altyapısını hazırlamak, hazırladıktan sonra uygulayıcılıklarını tamamlayıp eksikliklerini tamamlamak, Dezavantajları varsa gidermek ve 4 yıl boyunca bu arkadaşların sahaya çıktıkları bir sistem olmalı. Şuan temeldeyiz. Bu hizmetler ve atılan temellerin binaları 2021 den sonra çıkmaya başlayacak. Biryere gidip bir şey söylediğinizde gündemi gölgede bırakıyorsunuz. Cumhurbaşkanını takip edin. Gündemi de asla boş bırakmayan bir teşkilatla işlerimizi yapmaya çalışıyoruz.” Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu