GündemDünyadan HaberlerEğitim

Kınalı Kuzular Organizasyonu’na Fair Play Ödülü

Kınalı Kuzular Organizasyonu’na Fair Play Ödülü

Balıkesir Liseliler Derneği Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan değerlendirme ile Balıkesir Liseliler Derneği Kınalı Kuzular Organizasyonu projesi 2019 yılı Toplumsal Fair Play Ödülü’nü aldı

TOPLUMSAL FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALINDI

Balıkesir Liseliler Derneği Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan değerlendirme ile Balıkesir Liseliler Derneği Kınalı Kuzular Organizasyonu projesi 2019 yılı Toplumsal Fair Play Ödülü’nü aldı. Kınalı Kuzular Organizasyonu projesi Balıkesir Liseliler Derneği eski Başkanı Abdi Kahyaoğlu tarafından ilk olarak 2015 yılında hayata geçirildi.

 2015’TE PROJELENDİRİLDİ

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek proje ile ilgili olarak, “Kınalı Kuzular projemiz, rahmetli başkanımız tarafından ilk kez 2015 yılında projelendirilmiştir. Söz konusu çalışmamız, her 18 Mart tarihinde Çanakkale’ye giden kınalı kuzularımızın okuldan davul zurna eşliğinde Zağanos Paşa camiine yürüyüşü, orada anneleri tarafından ellerine kına yakılmasını, ardından milli oyunlar eşliğinde tren garından uğurlamayı kapsamaktadır.” diye açıkladı.

CEHPHEYE GİDEN ÖĞRENCİLER ANILDI

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek projenin ilham kaynağı olan Çanakkale Savaşı’na dönemin Balıkesir Lisesi öğrencilerinin katılımı ile 2 yıl okulun mezun verememesi ve tarihe değer katan öğrencilerin anılması olduğunu belirtti. Kurtuluş Savaşı döneminde 87 Balıkesir Lisesi öğrencisinin yaşamını cephede yitirmesi sebebiyle, “Bugün bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere cepheye gidip de dönemeyen kınalı kuzularımızı, şehit olan vatan evlatlarımızı ayrı ayrı yad etmek istiyorum. ” diyen Başkan Balıbek konuyla ilgili şunları kaydetti:

PROJE KAHYAOĞLU BAŞKANLIĞINDA HAZIRLANDI

“Balıkesir’in mihenk taşlarından biri olan Balıkesir Lisesi’nin, gerek öğretmenleri gerekse öğrencileri, yaşamın her alanında her zaman ayrıcalıklı olmuş, kendilerini özel hissetmişler ve böylesi bir tarihe sahip okulda okumanın her zaman haklı gururunu taşımışlardır. Türkiye Olimpiyat Komitesi, bu yıl yaptığı değerlendirme ile Abdi Kahyaoğlu başkanlığındaki ‘Kınalı Kuzular Organizasyonu” projemizi ödüle layık görmüş ve Balıkesir Liseliler Derneğimizi, 2019 Toplumsal Fair Play ödülü ile ödüllendirmiştir.

ÜYELERE VE YÖNETİME TEŞEKKÜR

Kendini derneğe adarcasına çalışarak muhteşem projelere imza atan ve dernek tarihinde pek çok ilki gerçekleştirme başarısı gösteren, rahmetli Abdi Kahyaoğlu başta olmak üzere, bugüne dek derneğimizde yönetim kademelerinde görev alanlara, maddi ve manevi her şekilde yanımızda olan gönüldaş üyelerimize bu vesileyle ayrı ayrı teşekkür ve minnetlerimizi sunuyor, aramızdan ayrılanları da rahmetle anarak yad ediyoruz.

 “AMACIMIZ LİSELİ RUHUMUZU YAŞATMAK”

Derneğimizin amacı, tüzüğünde de yer aldığı üzere, Balıkesir liselilerimizi tek çatı altında toplamak, liseli ruhumuzu yaşatmak ve bunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. Balıkesir Liseliler Derneği olarak bu ödülü almamıza vesile olan rahmetli başkanımız Abdi Kahyaoğlu başta olmak üzere Kınalı Kuzular Projemize maddi ve manevi her türlü emek sarfeden ve gönül veren saygıdeğer büyüklerimize de teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliyoruz.

 “GÖREVİMİZ GENÇLERİMİZE IŞIK TUTMAK”

Derneğimizin en önemli görevi, bize örnek olan büyüklerimizin yolunda yürüyerek Balıkesirimizin ve lisemizin daha büyük başarılara imza atmasına katkı sunmak, gençlerimizin eğitim yoluna ışık tutmaktır. Balıkesir Liseliler Derneğimizin kazandığı bu ödülle gururlanıyor, görevi devir aldığımız 9 Kasım 2020 tarihinden itibaren, çok daha büyük başarıları lisemize kazandırmak için emek vereceğimizi belirtir, katılımlarınız için teşekkürlerimizi sunarız. ”

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu