Kiralık Gelinlik 10 Bin TL'den Başlıyor
Kiralık Gelinlik 10 Bin TL'den Başlıyor

Kiralık Gelinlik 10 Bin TL’den Başlıyor
Balıkesir’de yaz düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinlik, kaftan ve nişanlık taleplerinde dikkat çekici bir artış yaşanıyor.
Altı katlı büyük salonuyla hizmet veren köklü bir işletmenin sahibi, 20 yıllık kuaförlük deneyimi ve 4 yıllık gelinlik sektöründeki tecrübesiyle sezonun öne çıkan detaylarını paylaştı.
1000 metrekarelik alanda faaliyet gösteren işletme, sadece hazır modeller değil, aynı zamanda vücut ölçülerine uygun özel dikim hizmetiyle de dikkat çekiyor. İşletme sahibi, “Her bütçeye hitap edebilmek için fiyat-performans dengesi gözetilerek farklı paket seçenekleri sunuyoruz. Toplumun ekonomik yapısını göz önünde bulunduruyoruz,” diyerek sundukları esnek fiyatlandırma politikalarına dikkat çekti.
Sadece ürün kiralamak isteyenler için fiyatların 10.000 TL’den başlayıp, 70.000 – 80.000 TL’ye kadar çıktığını, özel dikimlerde ise tercihlere ve malzeme kalitesine göre farklılık olduğunu belirtti.
Prenses ve A Kesim Modeller Revaçta, Helen Tarzı Yükselişte
Bölgedeki gelin adaylarının büyük bir kısmı gösterişli ve ışıltılı modelleri tercih ediyor. Özellikle prenses kesim ve A kesim modeller hâlâ en çok rağbet gören seçenekler arasında. Ancak son dönemlerde daha sade ve zarif bir stil arayanların tercihi ise helen tarzı modeller oluyor. İşletme sahibi, “Tercihlerin %30’u artık helen tarzı gelinliklerden yana,” diyerek değişen trendlere dikkat çekti.
Kaftan, Nişanlık ve Aksesuarlar da Talep Görüyor
Gelinlik dışında; nişanlık, giriş kıyafeti, kaftan, taç ve duvak gibi tamamlayıcı ürünler de oldukça talep görüyor. Özellikle Ege Bölgesi’ne yakınlık nedeniyle bölgedeki gelin adayları daha ihtişamlı ve işlemeli kıyafetlere yöneliyor.
Yoğunluk Başladı: Randevular Doluyor
Yaz sezonunun resmen başladığını belirten sektör temsilcileri, randevu almak isteyen gelin adaylarının erken planlama yapmasının önemli olduğunu vurguluyor. Artan taleple birlikte, prova ve özel dikim süreçlerinde zaman yönetiminin daha da kritik hâle geldiği belirtiliyor.
K.CEREN YILDIRIM KÖSE