Gündem

Kış Meyveleri Balıkesir Pazarlarında Tezgahları Renklendiriyor

Kış Meyveleri Balıkesir Pazarlarında Tezgahları Renklendiriyor

Kış Meyveleri Balıkesir Pazarlarında Tezgahları Renklendiriyor. Balıkesir pazarlarında vatandaşlar tarafından yoğun talep gören kış meyvelerinde fiyatlar pandemi etkisinden kaçamadı.

9D0Dc00D F0B9 403D 9Caa 5A5C5Cdb2B5F

SALGIN ETKİLERİ PAZAR FİYATLARINI DA ETKİLİYOR

Balıkesir pazarlarında, kış meyveleri vatandaşlar tarafından her yıl olduğu gibi yine ilgi görüyor. Kış aylarında ayva, nar, mandalina, kivi, muşmula gibi birçok meyve Balıkesir pazarlarında tezgahları renklendiriyor. Vatandaşları renkleri ile büyüleyen kış meyvelerinin fiyatlarında da bu yıl her üründe olduğu gibi artış dikkat çekti. Meyve fiyatlarında görülen artış için pazarcı esnaf tarafından salgın etkisi yorumu geldi. Mart ayından bu yana tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren covid-19 salgını üretimden tezgaha kadar her alanda olduğu gibi Pazar fiyatlarını da etkiledi. Kış aylarının gelmesi ile soğuk havaların etkisini göstermesi hem mevsimsel gribin görülmesi hem de covid-19 salgınındaki rakamları etkilediği biliniyor. Tüm vatandaşlar gibi hem üretici çiftçiler ve ürünleri satan pazarcı esnaflar salgın etkileri sebebi ile pandemiden ekonomik olarak etkilenerek rakamların tezgaha yansımasına engel olamadı.

 

C7Ce2Ef8 9327 4Fb0 921F D048E922372D

İLERLEYEN GÜNLERDE BAZI FİYATLAR DÜŞEBİLİR

Kışın en çok tüketilen meyvelerden olan ayva, mandalina ve nar, kilosu 5 liradan tezgahlarda yerini aldı. Birçok vatandaşın severek tükettiği cennet hurması meyvesi ise kilosu 10 liradan Balıkesir pazarlarında alıcılarını bekliyor. C vitamini açısından oldukça zengin olduğu bilinen kivi ise kış meyveleri arasında en yüksek rakama sahip olan mahsul olarak 12 liradan satışa çıkarılıyor. Pandemi sürecinde uzmanlar vücut direncinin yüksek tutulması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bol bol vitamin alınması gerektiğini vurgularken kış döneminin ilk aylarında meyve fiyatları yüksek seyrediyor. Balıkesirli pazarcı esnaflar bazı meyvelerin tezgahlara yeni düştüğünü dile getirerek ilerleyen günlerde daha bol toplanması halinde fiyatlarda değişikli olabileceğinin sinyallerini verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu