Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kısa Çalışma Ödeneğinde Süre Uzadı

Kısa Çalışma Ödeneğinde Süre Uzadı

 

Salgın nedeni ile uygulanan Kısa Çalışma uygulaması uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneğinin Haziran ayına kadar uzatıldığını açıkladı.

 

Kisa Calisma 01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık. Turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesine karar verdik.” dedi.

Ayrıca, son günlerde Ankara kulislerinden, Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneğinin artacağına dair iddialar geliyordu. Beklenen gerçekleşti ve süre 30 Haziran’a uzadı.

Kısa Çalışma Uygulaması Gündemde

Covid-19 Pandemisi nedeni ile yaklaşık bir yıl boyunca uygulanan Kısa Çalışma geçtiğimiz mart ayında sona ermişti. Ancak, Mart ayı ile birlikte artan vaka sayıları ve artırılan kısıtlamalar konuyu tekrar gündeme getirdi. Sürenin uzamasında, Özellikle Ramazan ayında kısıtlamaların genişletilmesi ve Bayram içinde tam kapanma ihtimali iddiaları destekliyordu.

Kulislerden yansıyan bilgiler, istihdamın negatif etkilenmemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu tekrar değerlendirdiğine işaret ediyordu.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu