Köşe Yazıları

KISA KISA DEDİKODULAR

  • Sinekkuşu’nu hiç duydunuz mu? BU hayvan havada asılı kalma ve geri geri uçabilme özelliklerine sahip olan yeryüzünde ki tek canlıymış.Fiziksel olarak da minnacıklarmış. Hatta Karayip Adaları’nda bulunan arı sinek kuşlarının ağırlıkları 2 gram kadar bile yokmuş.Ne ilginç hayvan ama…
  • Amerika bildim bileli evsiz yaşayanlarla haberlere hep konu olmuştur. Peki ama gerçekten Amerika’da neden bu kadar çok evsiz var.Tabi ki ekonomik koşullar bunun en büyük sebebi. Devlet politikaları da cabası. Bakın sizinle çok özel bir dedikodu paylaşacağım.Meğerse Amerika’daki boş ev sayısı, evsiz insanlara kıyasla çok daha fazlaymış.
  • Gazlı içecel tüketimi tüm dünyada bizim ülkemizde olduğu gibi oldukça fazla.Hel bu sıcak yaz aylarında buz gibi bir içecekle serinlemek adeta alışkanlık haline geldi. Ama Amerikada bir vatandaş, her yıl ortalama 600 adet gazlı içecek tüketerek bu alışkanlığı hastalık haline dönüştürmeyi başarmış.Bu günde iki adet gazlı içecek eder ki müthiş bir sayı bence…
  • Hani özellikle off road meraklılarının en büyük hastalığı olan Jeep sevdası var ya; o Jeep sözcüğü, General Purpose (genel amaçlı) sözcüğünün kısaltması olan G.P. harflerinden türetilmiş.
  • Denizanaları ve salatalıkların akraba olduğunu ve aralarında müthiş bir benzerlik olduğunu biliyor muydunuz? Meğersem her ikisi de yüzde 95 sudan oluşuyormuş.
  • Uyurken boyunuz uzuyormuş? Sabah kalktığınızda eğer boyunuzun normalden 1-2 cm daha uzun çıktığını görürseniz sakın şaşırmayın. Çünkü uyku esnasında eklemlere yapılan baskının azalması ve omurların esnemiş olması boyunuzun birkaç santim uzamasına sebep oluyormuş.
  • Geçen akşam hipopotomlarla ilgili bir belgesel izliyorudm. Hayvanlar ağızlarını oyle bir açıyorlar ki insan izlerken şaşırıyor. Ayrıca çok güçlü bir çene yapıları olduğu için oldukça tehlikeli hayvanlar olduğu söyleniyor.Merak ettim araştırdım.Bir hipopotam ağzını, içine 5 metre uzunluğunda bir çocuğu sığdıracak kadar açabiliyormuş.
  • Guiness Rekorlar Kitabı’na 68 yıl boyunca dur durak bilmeden hıçkırarak giren adam Charles Osborne, 1922 yılında hıçkırmaya başlamış ve 1990’a kadar 10 saniyede bir sürekli olarak hıçkırmış.Adamın çilesi büyük.Böyle bir hayat düşünsenize…
  • Hemen hemen hepimizin tiksindiği hamamböcekleri, bilinen en eski kökene sahip hayvanlardan biri.Milyonlarca yıldır bu dünyadalarmış.İlginç olan özellikleri ise kafaları koptuktan sonra bile günlerce yaşayabilme özelliğine sahip olmalarıymış. Belki de bu yüzden çok yaşıyorlar…
  • Bu ilginç bilgiyi öğrendikten sonra ulaşım için ne kullanırsınız bilemem ama bir metro istasyonunda soluduğunuz havanın % 15’ini insan derisi oluşturuyormuş.Ne iğrenç…
  • Oh o insan dili nelere yol açar. Bazen yılanı deliğinden çıkarttığı bile söylenir. Tatlı olursa etrafına cenneti yaşatır.Acı olursa cehennemi gösterir.İşte o organ bir canlının vücudundaki en güçlü kasmış.Dille ilgili başka bir dedikodu da zürafaların dilleriyle ilgili.Hayvanın dili o kadar uzunmuş ki kendi kulaklarını diliyle temizlediği dedikodusu kulaktan kulağa yayılmış.
  • Ah bu erkekler.Hep mi kadınlara göre şanssızdırlar.Şu dedikoduya bakın hele;erkeklere yıldırım çarpma olasılığı, kadınlara kıyasla 6 kat daha fazlaymış.Bunun nedeni ise çok daha ilginç; erkekler çok daha mantıksız davranıp, kötü havalarda bile hobilerinden vazgeçmediklerinden yıldırımı kendilerine çekiyorlarmış.
  • Günümüz dijital dünyasında tüm insanlığı kendine esir alan sosyal medyada sadece bir gün boyunca Twitter’da paylaşılan kelimelerin toplamı, milyonlarca sayfalık bir kitaba eşdeğer nitelikteymiş.
  • Çin’e rakip Afrika’dan geliyor.Afrika’nın nüfusunun 2050 yılına kadar 2 kat artacağı ve 2.3 milyar insana ulaşacağı tahmin edilmiş.
  • Çocukluk kahramanımzı Donald Duck amca varya,neredeyse tüm çocukların sevimli kahramanı olan çizgi film kahramanı.Finlandiya bu sevimli karaktere resmen düşman olmuş ve ülkede yayınlanmasını bile yasaklamış.Nedeni ise yasaklanmasından çok daha da ilginç! Çünkü bu sevimli karakter pantolon giymediği için kötü örnek oluyormuş.
  • Şu Covid-19’lu günlerde en çok tartışılan konu ve kıyaslama insanların gripten ölen sayısının Covidden ölen sayısından fazla olduğuydu.Bakın buna benzer bir kıyaslamadan sizi haberdar etmek istiyorum.Yolda giderken kafanıza düşen bir hindistan cevizinden dolayı ölme ihtimaliniz bir köpek balığı saldırısından ölme ihtimalinize göre çok daha yüksekmiş.Aman dikkat…
  • Vücudumuzda büyümeyen ve gelişmeyen tek organ,gözlerimizmiş. Bunun yanında, burun ve kulağın büyümesi ise biz ölene kadar devam ediyormuş.
  • Rock’n Roll’un kralı Elvis Presley 8.sınıfta müzik dersinden C ile geçebilmiş yani nerdeyse kalıyormuş. Hayat ne ilginç. Sen müzik dersinden çuvalla ama gel tüm dünyanın sevdiği bir müzisyen ol…
  • Yattığınız yatağa dikkat edin.Çünkü kullanıldıkça ağırlaşıyor.Yatağınızın 10 sene içerisinde neredeyse 2 kat ağırlığa ulaşacağını ve bunun nedeninin ev tozu akarları olduğunu biliyor muydunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu