Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Kısıtlama Neden İptal Edildi

Kısıtlama Neden İptal Edildi

 

Dün gece hafta sonu için 15 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bu gün iptal edilmesinin nedeni belli oldu.

 

Vatandaş Talebi Etkili Oldu

Bu hafta sonu ile ilgili olarak dün gece son dakika gelişmesi ile ilan edilen sokağa çıkma yasağına dair Kısıtlamanın iptalinde, vatandaşlardan gelen taleplerin etkili olduğu bizzat Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından twitter hesabından yapılan açıklama ile belirtildi.

 

Vaka Sayısı Yine Artınca

Erdoğan, yaptığı acıkmada önce yasak kararını neden aldıklarını “Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık” şeklinde cümlesi ile belirtti.

 

Değerlendirmeler, Kararı Gözden Geçirmeye Yöneltti

Erdoğan, vatandaşlardan gelen değerlendirme sonrasında kararı yeniden gözden geçirdiklerini belirttiği açıklamasında “Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti. Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı” şeklinde bir ifadede bulundu.

Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu