ÇocukçaEğitimGündem

‘‘KİTAP BİZİM EN İYİ ARKADAŞIMIZ’’

Sevgili çocuklar, kitap okumanın yararları saymakla bitmiyor. Birbirinden güzel kitapları okuyan Altıeylül Ortaokulu öğrencileri, ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızda kitaplara dair düşüncelerini paylaştılar.

Kitapların içinde maceradan maceraya koştururken, yazılan öyküleri de heyecanla okuyoruz. Kitap okumanın ise bizlere sağladığı sayısız faydaların yanı sıra birbirinden güzel öykülere de tanıklık ediyoruz. Vali Ersin Yazıcı’nın da Bengi projesiyle başlattığı kitap okuma seferberliği her geçen gün geniş kitlelerce yankı bulurken, çocuklar da kitap okumayı çok seviyorlar. Küçük yaşlardan itibaren kitap okumayı alışkanlık haline getirdiklerini söyleyen Altıeylül Ortaokulu öğrencileri, kitap okuma maceralarını sizlerle paylaştılar.

Ada: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Çünkü her kitapta ayrı bir hikaye oluyor. O hikayeleri okumak farklı maceralara atılmak beni çok mutlu ediyor. Kitap okudukça konuşmamın ve yazmamın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca daha hızlı okuyorum. Herkese bol bol kitap okumalarını öneririm. Böylelikle hem vaktimizi daha iyi değerlendiririz. Hem de farklı öykülere tanıklık ederiz.

Ebrar: Kitap okumayı hep çok sevmişimdir. Derslerimden kalan zamanları hep kitap okuyarak değerlendiriyorum. Kitapların içindeki birbirinden güzel öyküleri okumak, o karakterleri hayalimde düşünmek çok keyifli. Aslında kitap okurken film izler gibi oluyoruz. Hayal gücümüz o kitabı resmediyor. Ben en çok gençlik romanlarını okumayı seviyorum.

Enes: Ben okuma ve yazmayı öğrendiğim zamanlardan itibaren kitap okumayı hep çok sevdim. Kitaplarda anlatılan olayları seviyorum. En çok bilim kurgu romanlarını ve macera romanlarını okuyorum. Kitap okumak daha iyi okumamızı ve daha iyi konuşmamızı sağlıyor. Hiç bilmediğimiz yerlere gidip görmüş ve bilgi edinmiş gibi oluyoruz. Hani bir söz var ya ‘Çok gezen mi bilir çok okuyan mı bilir?’ diye. Bence çok okuyan bilir. Çünkü kitabın yazarı çok gezmiştir ve izlenimini yazmıştır.

Emir: Ben eskiden kitap okumayı çok sevmezdim. Hemen sıkılırdım ama kitap okudukça aslında ne kadar güzel bir şey olduğunu öğrendim. Kitap okumak çok keyifli. Kitap okudukça kendimi çok mutlu hissediyorum. En çok macera romanlarını okumayı seviyorum. Macera romanlarını okudukça ben de oradaymışım gibi oluyor.

Burak: Kitap okumak çok keyifli. Bize çok fazla yararı oluyor. Bilmediğimiz pek çok yere gidiyoruz. Kitaplar bizi yalnız bırakmaz. En iyi dostlarımız kitaplar oluyor. Ben tüm arkadaşlarıma bol bol kitap okumalarını öneriyorum. Kitap okudukça daha mutlu oluyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu