GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

KİTAP FUARI DÜZENLENMEYECEK

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, ekonomik nedenlerden ötürü “Bandırma Kitap Günleri”nin bu yıl düzenlenmeyeceğini belirtti.

30. Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali ve Kurtuluş etkinliklerinin ardından gerçekleşmesi planlanan Bandırma Kitap Günleri’nin bu yıl yapılmayacağını belirten Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, “Bu yıl 30.sunu düzenlediğimiz Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz siz değerli halkımızın desteğiyle coşkuyla kutlanan bir festivale dönüştü. Her yıl olduğu gibi bu yılda ilk olarak Sahil Şenlikleriyle başlayan süreç, sonrasında düzenlenen konserler, sergi açılışları, festival kortej yürüyüşü, salon konserleri, tiyatro oyunları, panel ve söyleşilerle 30. Festivalimiz halkımızın katılımlarıyla keyifli festivale dönüştü. Bununla birlikte festival programımızın içinde bu yıl şehrimiz için ayrı bir öneme sahip olan 17 Eylül Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü etkinlikleri, festivalimiz ile bir arada kutlandı” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK OLUMSUZLUKLAR YARATMAMASI İÇİN YAPILMAYACAK”

Başkan Tosun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Başta birbirinden seçkin kültür ve sanat etkinliklerinin yer aldığı festivalin oluşmasına katkı sunan değerli Sponsorlarımız olmak üzere; ilgi ve katılımlarıyla daha da anlam kazanan festivalimizde yer alan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu yoğun etkinlik ve programlarla son günlerine girdiğimiz Eylül ayının ardından herkesin merakla beklediği 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında 3.sünün düzenlenmesi planlanan “Bandırma Kitap Günleri” organizasyonunu böylesine yoğun bir program sürecinin ardından Belediyemize ekonomik olarak olumsuz yansıyabilecek durumlara mahal vermemek adına bu yıl düzenlenmeyeceğini kamuoyuna duyururuz. Uzun yıllardır Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleriyle bölgesinde çekim merkezi haline gelen kentimizde bundan sonrada Belediyemiz kültür ve sanat etkinliklerinin en seçkin örneklerini buluşturmaya devam edecektir.” Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu